Notícies

La tercera edició de la fira catalana de blockchain i metaversos reuneix més de 400 assistents a l'Auditori de Girona

Foto : Fotos: E. Kelele

El diputat de Noves Tecnologies, Jordi Xargay, participa en la cloenda de l'esdeveniment, que compta amb el suport de la Diputació de Girona

L'Auditori Palau de Congressos de Girona ha estat l'escenari aquest dimecres de la tercera edició del BxCat, la fira catalana de blockchain i metaversos. Ha estat organitzada pel CBCat (Centre Blockchain de Catalunya) amb el suport de la Diputació de Girona, i ha reunit unes 450 persones d'arreu del territori.

L'esdeveniment té l'objectiu de difondre la blockchain (cadena de blocs), les tecnologies descentralitzades i els metaversos entre la societat catalana i el seu teixit empresarial per promoure'n l'adopció, a fi que Catalunya esdevingui un país capdavanter, pioner i innovador en aquest àmbit. Es tracta d'una fira pensada per acollir professionals i empreses sense coneixement d'aquesta tecnologia, amb ponències i taules rodones protagonitzades per experts, però que tenen la missió de fer el contingut accessible per al públic no tecnòleg. 

Durant el dia, els participants han pogut escoltar una trentena de ponències i taules rodones sobre diferents temes, entre els quals, l'aplicació de la tecnologia blockchain a la sostenibilitat, la ciberseguretat, els NFTs com a eina de creació de comunitats o la creativitat en els metaversos. 

A més, una trentena d'empreses tecnològiques han disposat d'un espai d'exposició, on han pogut presentar els seus productes i serveis als assistents. El diputat de Noves Tecnologies, Jordi Xargay, n'ha fet la cloenda. 

La jornada ha culminat amb l'anunci que, a través del lloc web oficial del CBCat, es pot accedir a unes càpsules de formació gratuïtes, impartides per experts, que tenen l'objectiu d'introduir els interessats en la tecnologia blockchain. L'organització també ha garantit la celebració de la quarta edició l'any 2024.

El CBCat 

El Centre Blockchain de Catalunya (CBCat) és un centre d'excel·lència tecnològica que té l'objectiu de promoure l'adopció d'actius digitals i tecnologies descentralitzades a Catalunya. Té la seu a Girona, si bé actualment també té subseus a Barcelona, Vic i Badalona. 

La principal missió del CBCat és la divulgació de la tecnologia blockchain per tal que sigui acollida entre les empreses catalanes com una de les innovacions que poden donar lloc a nous models de negoci que aportin un valor afegit diferencial en un món altament competitiu.