Notícies

El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, rebut en audiència privada pel Papa Francesc al Vaticà

Foto : Fotos: Vatican Media

El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, acompanyat dels vicepresidents Pau Presas i Albert Piñeira, han estat rebuts en audiència privada pel Papa Francesc al Vaticà, amb motiu dels 200 anys de la Diputació de Girona.

En el decurs de la trobada, que ha tingut lloc a la biblioteca privada del Palau Apostòlic, el president, Miquel Noguer, ha explicat al pontífex que la missió fonamental de la corporació és donar suport als ajuntaments i ens locals de la demarcació de Girona per afavorir el benestar de les persones que hi viuen i millorar-ne la qualitat de vida.

Durant trenta minuts i en un ambient distès, han compartit reflexions, han intercanviat opinions i han parlat de la col·laboració de l'ens supramunicipal amb els tres bisbats de la demarcació, tot destacant el Pla de Monuments, que afecta a aquests. El president de la Diputació de Girona ha aprofitat per convidar el Papa Francesc a visitar les comarques gironines quan programi un viatge a Catalunya.

Finalment, Miquel Noguer ha entregat al pontífex un encolpium bizantí de bronze, datat dels segles VI-VIII i trobat al monestir de Sant Pere de Rodes al segle XIX. Consta de dues plaquetes gravades en relleu i unides per una frontissa. Les dues parts són buides a l'interior i estan unides pels extrems per formar una caixeta en forma de creu on es guardaven les relíquies.

L'anvers de la creu és l'espai reservat a la figura de Crist, acompanyat de Maria i sant Joan i dels símbols del sol i de la lluna. El revers mostra al centre la figura de Maria amb les mans enlairades en actitud d'oració. Els quatre extrems són ocupats per quatre medallons amb el bust dels evangelistes. 

El president Noguer també ha lliurat al summe pontífex un exemplar de la Guia visual de la catedral de Girona, un volum escrit recentment per Ramon Bosch, Pere Codina i Antoni Manyé. 

Per la seva part, el Papa Francesc ha obsequiat el president i els vicepresidents de la Diputació de Girona amb un llibre i un rosari, i tot seguit, han rebut la benedicció papal.