Notícies

Es presenta la 18a edició de la Marató d'Empúries, que coronarà els campions de Catalunya

Foto : Fotos: Ajuntament de l'Escala

Les diferents proves atlètiques, organitzades per l'Àrea d'Esports de l'Ajuntament de l'Escala, tindran lloc el 29 i el 30 d'abril

La Marató d'Empúries arriba a la 18a edició i ho fa novament com a Campionat de Catalunya. Al voltant d'aquesta cursa, que va tenir lloc per primer cop fa vint anys, s'han anat incorporant altres proves amb el pas del temps, com la Mitja Marató d'Empúries o la cursa dels 10 km (13a edició), les curses infantils (9a edició) o, més recentment, la cursa de 5 km i el Campionat de Marató, Mitja Marató i 10 km d'Empúries en les categories minimalista i descalcista (5a edició).  

Aquesta edició és la primera que recupera les dates tradicionals des del 2019, en què la prova de la Marató es va haver de suspendre per la tramuntana. Després, la covid, en primer lloc, i la coincidència amb la Marató de Barcelona, l'any passat, no havien permès complir amb la cita tradicional al voltant del Primer de Maig.

En aquesta ocasió, les diferents proves vinculades a la Marató d'Empúries es duran a terme entre els dies 29 i 30 d'abril, amb el recinte del Museu d'Arqueologia de Catalunya - Empúries (MAC-Empúries) com a punt de sortida i d'arribada, com ja és tradicional. 

Aquest any es recupera el servei de llebres per ajudar els corredors a seguir un bon ritme.

Així s'ha anunciat en la presentació oficial aquest dimecres al MAC-Empúries, en què han participat l'alcalde de l'Escala, Josep Bofill; la directora del MAC-Empúries, Marta Santos; el diputat d'Esports de la Diputació de Girona, Jordi Masquef, i el regidor d'Esports de l'Escala, Boran Minic.

La Marató d'Empúries manté el mateix recorregut dels darrers anys, dissenyat per fer-lo urbà i atractiu per al corredor i aprofitant al màxim la façana litoral de l'Escala, des de la costa d'Empúries fins al port.

El dissabte 29 d'abril també s'organitzarà la Fira del Corredor, coincidint amb la recollida de dorsals i obsequis que dona l'organització als participants. La fira es farà al pavelló municipal d'esports i comptarà amb diferents botigues, que oferiran els seus productes i roba esportiva.

La Marató d'Empúries és organitzada per l'Àrea d'Esports de l'Ajuntament de l'Escala, amb el suport de la Federació Catalana d'Atletisme i la Diputació de Girona.

Podeu consultar tota la informació de la Marató i fer les inscripcions a través del web de l'Ajuntament.