Notícies

El Premi BBVA de música al talent individual 2023 guardona un alumne del Conservatori de Girona

Foto : Fotos: E. Kelele

L'alumne de saxo Oriol Martínez Floro López va ser doblement premiat dins la categoria júnior amb el Premi BBVA de música al talent individual i el Premi ACCAT a la millor interpretació d'obra catalana amb una obra del seu professor, David Salleras 

Un total de 97 estudiants de música procedents de 18 centres d'arreu de Catalunya han participat en aquest concurs durant aquest passat cap de setmana al Conservatori de la Diputació de Girona 

La Fundació Antigues Caixes Catalanes (FACC), amb el suport de BBVA, convoca anualment el Premi BBVA de música al talent individual,  que  té  com  a  objectiu  potenciar  la formació musical dels joves músics estudiants per facilitar que puguin dedicar-se professionalment a la música i compta amb la coorganització de l'Associació de Conservatoris de Catalunya. Aquests premis van dirigits a estudiants de grau professional que cursen estudis reglats als conservatoris professionals de Catalunya.

Aquest és un dels vuit premis culturals que atorga la FACC en temàtiques tan diverses com la literatura, el dibuix, la pintura, la música, el teatre, el cinema de muntanya i l'associacionisme cultural, amb l'objectiu d'ajudar a la difusió i la projecció dels professionals i estendre la cultura arreu de Catalunya. Cada edició del premi té com a seu un conservatori d'una població catalana diferent, on es fan les proves. Aquesta setena edició va tenir lloc el cap de setmana passat, 15 i 16 d'abril, al Conservatori de Música Isaac Albéniz de la Diputació de Girona. Un total de 97 estudiants del grau professional de música procedents de 18 centres d'arreu de Catalunya s'hi han presentat. 

Oriol Martínez, alumne de saxofon del professor David Salleras, ha rebut el guardó de la categoria júnior (estudiants fins a 16 anys), que consisteix en 1.000 euros per destinar a formació musical o a la compra d'instruments. 

A més, Oriol Martínez també ha rebut el Premi ACCAT (Associació de Conservatoris de Catalunya) a la millor interpretació d'obra catalana per la seva presentació de Dansa nocturna, de David Salleras. En aquest cas, el guardó consisteix en un lot de partitures valorat en 100 euros. Es dona el cas que en la categoria jove també va rebre aquest premi un alumne del Conservatori de Terrassa, Alexandr Ruslan, per la interpretació d'una obra també de David Salleras. 

En aquesta setena edició, el jurat estava format per Dolors Cano, Píter Tíman, Jordi Camell, Jaume Cortadellas, Raquel Castro i la violinista Elena Rey, exalumna del Conservatori de Girona, tots ells professionals de prestigi reconegut en el terreny musical. 

Els resultats de tots els guardonats al 7è Premi BBVA de música al talent individual 2023 són: 

Categoria aleví: Daniel Bertomeu Garrido, piano, d'El Musical de Bellaterra. 
Menció: Fèlix Blay Bartolí, trompeta, del Conservatori Municipal de Barcelona.
Categoria júnior: Oriol Martínez Floro, saxo, del Conservatori de Música Isaac Albéniz de la Diputació de Girona.
Menció: Leónie Gounot, bombardí, del Conservatori Liceu.
Categoria jove. Perot Rigau Sánchez, trombó, de l'IEA Oriol Martorell.
Menció: Miranda Beatriz Rodríguez Guerra, violí, de l'IEA Oriol Martorell. 

Per altra banda, els guardons ACCAT a la millor interpretació d'obra catalana van ser per a: 

CATEGORIA ALEVÍ
Eloi Traver Cols, trompeta, del Conservatori Mestre Montserrat de Vilanova i la Geltrú, per Divertimento, de Salvador Brotons. 
Joana Santandreu Teixidor, violí, de l'IEA Oriol Martorrell, per Allegro spiritoso en re major, de Joan Massià. 

CATEGORIA JÚNIOR
Luis Molinero Zaragoza, arpa, del Centre Professional Conservatori Liceu, per Lluna, de Paco Viciana. 
Oriol Martínez Floro, saxo, del Conservatori Isaac Albéniz de la Diputació de Girona, per Dansa nocturna, de David Salleras. 

CATEGORIA JOVE 
Alexandr Ruslan Rigau, saxo, del Conservatori de Terrassa, per Caprice III en re menor,  de David Salleras. 
Miranda Beatriz Rodríguez Guerra, violí, de l'IEA Oriol Martorell, per Chanson op. A.8 núm. 1, de J. Manén. 

Els guardons segons les categories són: 

  1. Categoria aleví: 500 euros per destinar a formació musical o a la compra d'instruments. En cas de menció del jurat, 200 euros.
  2. Categoria júnior: 1.000 euros per destinar a formació musical o a la compra d'instruments, partitures¿ En cas de menció del jurat, 300 euros.
  3. Categoria jove: 1.500 euros per destinar a formació musical o a la compra d'instruments, partitures¿ En cas de menció del jurat, 400 euros.
WEB RELACIONAT https://cmg.cat/
ÀMBIT
Cultura