Notícies

Participació agrupada del segell agroalimentari Girona Excel·lent i Catalonia Gourmets al 36è Salón Gourmets Madrid

Foto : Participació agrupada del segell agroalimentari Girona Excel·lent i Catalonia Gourmets al 36è Salón Gourmets Madrid</

El Salón Gourmets té lloc a Madrid del 17 al 20 d'abril de 2023

Girona Excel·lent, el segell de qualitat agroalimentària de la Diputació de Girona, ha participat en el 36è Salón Gourmets Madrid juntament amb el servei de Fires Agrupades del Clúster Gourmet de Catalunya Catalonia Gourmet. 

Les dues entitats hi han pres part amb un estand conjunt tot sumant forces per tenir una representació destacada en aquest saló de referència i així donar suport a la promoció nacional i internacional del sector de l'alimentació de qualitat gurmet de Catalunya. A l'estand s'hi ha fet una exposició i un tast dels productes de les empreses participants, i s'hi han mantingut reunions amb possibles compradors tant nacionals com internacionals. 

Sobre el Salón Gourmets 

El Salón Gourmets Madrid és una de les principals fires d'alimentació i begudes de qualitat d'Europa i un dels referents mundials en productes d'alta gamma. Compta amb una trajectòria de trenta-cinc edicions, amb xifres creixents i un esperit netament comercial; és la plataforma més visitada, i com a esdeveniment aplega professionals nacionals i internacionals del sector gastronòmic dels àmbits de la restauració, l'hostaleria, la distribució, el càtering i el comerç especialitzat. És l'única fira d'Europa dedicada als productes de delicatessen; per tant, és una oportunitat exclusiva que tenen les empreses d'exhibir els seus aliments i begudes de qualitat i posicionar-los en altres mercats. 

Més de dos mil expositors presenten els seus productes gurmet en els cinc pavellons IFEMA Madrid, entre els quals hi ha olis, vins, conserves, fumats, dolços, formatges i cereals, entre altres. La fira és el moment de l'any en què els elaboradors i compradors es reuneixen en persona i fan contactes comercials. De fet, s'estima un volum de negoci de més de 200 milions d'euros. 

En aquesta ocasió el Salón Gourmets ha destacat un any més pel seu caràcter internacional. En col·laboració amb ICEX han creat el Hosted Buyers Programme Alimentaria, on els expositors han mantingut reunions comercials amb compradors internacionals en un espai, el Business Center, dedicat a aquesta finalitat.

Empreses expositores de Girona Excel·lent

 1. Anxoves Callol Serrats de l'Escala, empresa elaboradora dedicada a la salaó d'anxoves.
 2.  Anela Fruits, productora de pomes i peres a Girona i elaboradora de postres naturals a partir de la collita pròpia.
 3. Can Bech, elaboradora de melmelades i confitures naturals, gelees, chutneys, salses mediterrànies i fruites confitades en almívar.
 4. Collverd, elaboradora de productes derivats de l'ànec. 
 5. Mooma, productora i elaboradora de derivats de la poma (sucs, sidres...).
 6. Sofregit Quim Matas, elaboradora de l'autèntic sofregit empordanès. 
 7. Tegust, elaboradora de tes i infusions d'autor, ecològiques i de proximitat.
 8. Molí de Ger, elaboradora de formatges de llet crua de vaca. 

Empreses expositores de Catalonia Gourmet

 1. Alma, The Capsoul, elaboradora de tes i infusions, també de gamma ecològica.
 2. Torrons i Mel Alemany, elaboradora d'una àmplia gamma de mels i torrons artesanals.
 3. Espiga Blanca, elaboradora i distribuïdora d'una àmplia gamma de productes gurmet (bastons de pa, snacks i aperitius, entre altres).
 4. Mun Ferments, elaboradora de begudes fermentades i kombutxa.
 5. Antonieta, elaboradora de melmelades de fruita.
 6. La Granja Foods, elaboradora de productes de pastisseria (pa de pessic, magdalenes, etc.), de gamma ecològica, sense gluten, integral, etc.

Girona Excel·lent 

Girona Excel·lent és un segell de qualitat agroalimentària de la Diputació de Girona creat per tal d'impulsar, fomentar i difondre els productes agroalimentaris gironins de la més alta qualitat. 

Perquè un producte pugui presentar-se a la convocatòria d'aquest concurs, és condició indispensable que s'elabori al cent per cent a les comarques gironines i que l'empresa que l'elabora estigui establerta a la demarcació de Girona. La selecció dels productes es fa mitjançant tasts a cegues en els quals participen els millors cuiners, enòlegs i crítics gastronòmics. 

Les empreses responsables dels productes seleccionats podran lluir el distintiu de Girona Excel·lent i beneficiar-se del programa de promoció i de serveis de suport al creixement. 

Catalonia Gourmet 

El Clúster Gourmet de Catalunya Catalonia Gourmet promou el sector de l'alimentació i les begudes gurmet de Catalunya mitjançant un pla d'activitats i projectes adreçat als seus associats que comprèn la promoció i comercialització conjunta, la internacionalització, la innovació i la formació i capacitació. Pertànyer a Catalonia Gourmet possibilita a l'empresa accedir a contactes i oportunitats de negoci, i a nous canals o mercats i al coneixement en gestió, tendències de mercats, etc.