Notícies

Presentació de l'espai per a una exposició permanent sobre Lluís Llach a Verges

Foto : Fotògraf: Miquel Millan

El diputat Josep Piferrer ha assistit aquest divendres a la presentació de les obres de Can Punton 

Aquest divendres ha tingut lloc a Verges la presentació de les obres d'adequació de la planta baixa de Can Punton per oferir una exposició permanent sobre Lluís Llach. L'acte ha estat presidit per l'alcalde de Verges, Ignasi Sabater, i ha comptat amb la participació del director dels Serveis Territorials de Cultura a Girona, Josep Calatayud; el diputat de la Diputació de Girona, Josep Piferrer; el comissari de l'exposició, Lluís Danés, i veïns del municipi.

Els baixos de l'edifici de Can Punton de Verges s'han arranjat per oferir una exposició sobre Lluís Llach a partir del material que l'artista ha decidit llegar al seu poble. Les obres són el primer pas perquè a mitjà termini hi hagi una exposició permanent sobre el llegat artístic i cultural del cantautor.

L'adaptació dels baixos dona continuïtat a l'actual Centre de Visitants de Verges 50 i a l'oficina de turisme. Les obres per condicionar l'espai s'han portat a terme els darrers cinc mesos i han tingut un cost de 145.469,68 euros. L'Ajuntament ha comptat amb una subvenció de Cultura de la Diputació de Girona (19.978,57 euros), una del fons extraordinari de la Diputació (24.548,66 euros) i una altra de Patrimoni Cultural de la Generalitat (59.390 euros). La resta (41.552,46 euros) provenen de fons municipals.

Un cop acabades les obres de Can Punton, la previsió és que la mostra sensorial sobre Lluís Llach «Com un arbre nu» es pugui veure a mitjà termini al poble. Aquesta mostra, comissariada pel director escènic Lluís Danés, es va exhibir el 2020 al Centre d'Arts Santa Mònica de Barcelona. Ara, amb l'espai arranjat, que divendres passat es va mostrar als veïns, «s'actualitzarà i es posarà en el context de Verges», ha explicat l'alcalde de Verges, Ignasi Sabater.

El diputat Josep Piferrer ha destacat en la seva intervenció: «És gràcies a les sinergies de les diferents institucions que projectes com aquest poden tirar endavant. I adequar l'edifici per tenir un lloc per a la nova exposició permanent és un bon propòsit. La raó de ser de la Diputació de Girona és estar sempre a prop dels municipis de les comarques gironines, amatent a les seves necessitats, per donar-los suport en actuacions com aquesta, que són essencials i positives per al municipi i repercuteixen en la seva gent».

Mentre el llegat de Llach no sigui visitable, un tècnic municipal farà la catalogació de les peces donades pel cantautor, novel·lista i exdiputat al Parlament. «A Can Punton», ha avançat Sabater, «també hi volen fer un espai permanent sobre la Dansa de la Mort i la Processó de Verges».