Notícies

Nous equipaments municipals a Vilanant i Sant Joan de les Abadesses

Foto : Nous equipaments municipals a Vilanant i Sant Joan de les Abadesses

Aquest cap de setmana les comarques gironines han estat protagonistes de la presentació de dos equipaments importants per als municipis de Vilanant i Sant Joan de les Abadesses. Tots dos s'han pogut executar gràcies al compromís de diverses institucions entre les quals hi ha la Diputació de Girona.

Per aquest motiu, el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer; la diputada de Programes Europeus, Montse Mindan, i el diputat de Xarxa Viària, Jordi Xargay, s'han desplaçat fins a aquests municipis per participar en els actes públics que s'hi han dut a terme.

Per una banda, el president de la Diputació de Girona, acompanyat de la diputada de Programes Europeus, va participar ahir diumenge a la inauguració del nou Ajuntament de Vilanant. Les noves dependències municipals s'emplacen a l'antiga rectoria, un equipament cèntric que s'ha pogut rehabilitar gràcies a les aportacions de les administracions públiques. La Diputació ha col·laborat en l'execució d'aquest projecte, que ha tingut un cost de 400.000 euros.

Per una altra, el diputat de Xarxa Viària va assistir, el passat dissabte 25 de març, a la jornada de portes obertes a l'edifici de la casa-ermita de Sant Antoni de Sant Joan de les Abadesses, que acollirà l'hotel restaurant Abbatissa.

Aquest nou equipament, que començarà la seva activitat durant l'estiu d'aquest any, ha estat el resultat d'un procés de restauració i rehabilitació que es va iniciar fa més de deu anys, gràcies al compromís de diverses institucions com la Diputació de Girona, la Generalitat o el mateix Ajuntament, amb una inversió superior als dos milions d'euros.

Aquest equipament públic el gestionarà la Fundació MAP, una entitat socialment compromesa que ofereix suport perquè persones amb discapacitat o en situació de vulnerabilitat al Ripollès gaudeixin d'oportunitats per desenvolupar una vida plena, autònoma i inclusiva.