Notícies

Inauguració de Can Maikel, el nou centre de treball de la Fundació Astres a Salt

Foto : Inauguració de Can Maikel, el nou centre de treball de la Fundació Astres a Salt

L'espai és la seu del centre d'atenció sociolaboral per a persones amb discapacitat intel·lectual de la Fundació El 7 d'Astres

Aquest matí s'ha inaugurat l'edifici de Can Maikel, a Salt, seu del centre de treball per a persones amb discapacitat intel·lectual i atenció a les famílies de la Fundació El 7 d'Astres. Hi ha assistit Pau Presas, vicepresident primer de la Diputació de Girona; Carles Campuzano, conseller de Drets Socials, i Jordi Viñas, alcalde de Salt.

A l'acte també hi ha participat Josep Vidal, director general de Cooperatives i Economia Social; Eloi Palomeras, director de Can Maikel; Jordi Pascual, director general de Plataforma Educativa, i Albert Rosa, gerent d'El 7 d'Astres.

Després de la benvinguda als assistents, la comitiva ha visitat totes les instal·lacions de l'edifici, i se'ls han anat explicant les diferents funcions i activitats que es desenvolupen a cada un dels espais.

La Diputació de Girona ha col·laborat en la rehabilitació de l'edifici amb una subvenció per fer-hi les obres. El vicepresident ha destacat que «fa més de tres anys la Fundació Astres va engegar a Salt el projecte de creació d'aquest centre d'atenció sociolaboral que avui tenim la gran satisfacció de poder inaugurar: Can Maikel. Un equipament per a persones amb discapacitat intel·lectual que ha tingut tot el suport de la Diputació de Girona, perquè entenem que la societat només serà justa quan ningú corri el risc de quedar enrere, o de ser apartat a conseqüència de les seves condicions personals».

Can Maikel és una iniciativa que, des d'una visió comunitària, acull i desenvolupa un conjunt de serveis per a l'atenció de persones amb discapacitat des d'una perspectiva sociolaboral.

Els serveis que ofereix són els següents:

  • Manipulats (CET Fundació Astres)
  • Formació, servei d'orientació, acompanyament i suport a la inserció
  • Espai logístic (CET Fundació Astres)
  • Suport a l'autonomia
  • Serveis d'orientació i suport a les persones amb discapacitat i a les seves famílies
  • Altres serveis complementaris de suport a col·lectius en risc d'exclusió

La Fundació Astres va néixer per donar una solució inclusiva i integradora a les persones amb diversitat funcional del territori, per garantir-los un futur digne i una qualitat de vida òptima, de manera integradora i individualitzada.

Astres genera i gestiona serveis i projectes tant en l'àmbit residencial o assistencial com en el laboral. El seu àmbit d'actuació se centra en projectes i serveis orientats a la millora de la qualitat de vida de les persones amb diversitat funcional i a les seves famílies, ja sigui en l'àmbit comunitari o bé en el dels serveis especialitzats.