Notícies

Presentació de l'onzena edició del festival Girona a Cappella

Foto : Presentació de l'onzena edició del festival Girona a Cappella

Els suecs Ringmasters encapçalen el programa del festival internacional, que inclou onze actuacions

L'esdeveniment tindrà lloc del 13 al 21 de maig en diferents escenaris, coincidint amb Girona, Temps de Flors

Albert Piñeira, vicepresident segon i diputat de Cultura de la Diputació de Girona, ha pres part avui en la roda de premsa de presentació de l'onzena edició del festival Girona a Cappella -amb el qual col·labora la corporació-, acompanyat de Quim Ayats, vicealcalde i regidor de Cultura de l'Ajuntament de Girona, i de Pau Marquès, director del festival.

Girona a Cappella l'organitza DDM Visual, amb el suport de la Diputació de Girona, l'Ajuntament de Girona, la Generalitat de Catalunya, la Casa de Cultura de la Diputació de Girona, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Costa Brava Girona Festivals, l'Auditori de Girona i l'Istituto Italiano di Cultura de Barcelona.

L'esdeveniment musical, l'únic a tot l'Estat que està dedicat exclusivament a la música vocal sense acompanyament instrumental, portarà a la ciutat algunes de les formacions referents en l'àmbit internacional de la música sense instruments, expressada només amb la veu. Els suecs Ringmasters encapçalen el cartell d'enguany, que, com sempre, combinarà propostes internacionals amb propostes del país i locals. Girona a Cappella tindrà lloc en diversos escenaris de la ciutat de Girona del 13 al 21 de maig, coincidint amb la mostra Girona, Temps de Flors.

En la seva intervenció, Albert Piñeira ha destacat que «avui presentem aquesta onzena edició del festival Girona A Cappella, i a la nostra demarcació hem d'estar orgullosos, perquè fa més d'una dècada que comptem amb aquest festival -l'únic del seu gènere a tot l'Estat- que ha posat Girona en un lloc d'honor del circuit europeu de la música a cappella. Per això a la Diputació de Girona estem molt satisfets de col·laborar, any rere any, amb el festival».

Girona a Cappella ha situat Girona dins el circuit europeu de la música a cappella, i és una parada imprescindible en les gires europees de les principals formacions del gènere. Les actuacions tindran lloc en diferents espais: a la plaça de la Independència, al monestir de Sant Daniel, a la Casa de Cultura de la Diputació de Girona i a l'Auditori de Girona.

Els suecs Ringmasters, una de les millors formacions de barbershop del món i l'únic grup no nord-americà que ha aconseguit guanyar el campionat mundial de barbershop, seran el plat fort del festival (el 20 de maig, a les 20 h). També hi actuarà el Cor Geriona (el 14 de maig, a les 18 h), que oferirà un concert exclusivament a cappella, o la formació ugandesa Aba Taano (el 20 de maig, a les 18 h), un cor sorgit del projecte humanitari «Música per salvar vides». Les propostes continuaran amb Rap de Girona i l'exhibició dels finalistes de l'última edició d'«El rap dona de menjar» (el 18 de maig, a les 19 h), una competició de emcees de les comarques gironines, que fa anys que té lloc a la ciutat de Girona, en un format benèfic, per recollir aliments per a persones o col·lectius desfavorits de Girona i Salt.

Enguany, Girona a Cappella tornarà a programar un concert de la Capella Polifònica de Girona al monestir de Sant Daniel (el 17 de maig, a les 21 h). En aquest concert, que s'emmarca en la jornada nocturna de Girona, Temps de Flors, hi haurà taquilla inversa, que es destinarà íntegrament a la conservació d'aquest monestir mil·lenari. Les altres actuacions seran gratuïtes, excepte les del projecte Música Nua i Ringmasters.

Per a més informació podeu consultar el dossier de premsa.