Notícies

Gran èxit de públic al Fòrum Gastronòmic Girona

Foto : Fotògraf: Miquel Millan

El segell Girona Excel·lent hi ha estat representat amb 28 empreses i hi ha participat en vuit tallers amb cuiners i productors dirigits per Pep Nogué

El Fòrum Gastronòmic Girona ha tingut lloc aquest cap de setmana del 18 al 21 de març a Girona. L'edició d'enguany ha arriba amb moltes novetats, i ha reformat i ampliat el seu programa d'activitats fins a quatre dies, dos dels quals han estat al carrer, dins el marc Fòrum Ciutat, a la plaça Catalunya de Girona, amb gran afluència de públic.

Per altra banda, avui dilluns s'ha inaugurat a l'Auditori Palau de Congressos de Girona el Fòrum Gastronòmic de caràcter professional, en un acte al qual hi ha estat present Jordi Camps, Diputat delegat de Promoció i desenvolupament econòmic i local de la Diputació de Girona. En aquest àmbit, i al llarg d'aquests dos dies, en aquest espai on hi ha la participació de més de 130 expositors, s'hi duran a terme ponències, tastos, presentacions monogràfiques, demostracions, concursos i diàlegs entre professionals de la cuina.

Pel que fa al Fòrum ciutat que ha tingut lloc aquest cap de setmana a la Plaça Catalunya de Girona, ha comptat amb demostracions i sessions gastronòmiques per a la ciutadania amb destacats professionals, com Ada Parellada, Raül Balam, Jeroni Castells o Nani Moré, entre d'altres. Un nou model d'implantació al territori d'aquest gran esdeveniment, amb la voluntat d'oferir un cap de setmana ple d'activitats molt participatives i amb una clara vocació integradora entre productors i gastrònoms amb aficionats a la gastronomia.

El segell de qualitat agroalimentària Girona Excel·lent de la Diputació de Girona ha tingut una àmplia representació en el certamen, amb vint-i-vuit empreses, i també ha portat a terme vuit tallers amb cuiners i productors, entre el Fòrum Ciutat el Fòrum Gastronòmic, dirigits per Pep Nogué, l'assessor gastronòmic de Girona Excel·lent.

Girona Excel·lent al Fòrum Ciutat:

  • Aprenem a tastar pa amb Eduard Marrull de Flequers artesans de les comarques gironines i Salvador Garcia Arbós
  • Descobrim l'avellana de Brunyola amb vins de postres i cervesa amb Nuasets, Celler Coop. Espolla, La Minera
  • Tastem ginebres del nostre territori amb Gin Nut
  • Aprenem a tastar anxoves amb Anxoves de Roses
  • Descobrim els formatges gironins maridats amb vins de l'Empordà amb Formatgeria la Xiquella, Peralada Mas Marcè, Celler Hugas de Batlle

Girona Excel·lent al Fòrum Gastronòmic:

  • Tast de Formatges maridats amb vins de l'Empordà - Castell Peralada Restaurant
  • Cuina de producte actualitzada - Restaurant: Terram Restaurant
  • Dels fogons a la sala - Restaurant Divinum
  • Cuina prebiòtica - Restaurant: Bionbo

Entre els ponents hi ha hagut la participació de: els germans Roca, del Celler de Can Roca; Mateu Casañas i el seu equip del Compartir; Martina Puigvert, de Les Cols d'Olot,; Paco Pérez i Antonio Muiños, aquest últim, expert mundial en algues; Rodrigo de la Calle i Annette Abstoss; i el tàndem format per Xavier Pellicer i Jaume Torres, entre d'altres. Les ponències han tracta temes com ara l'alimentació saludable, la sostenibilitat o l'aprofitament de producte i malbaratament zero d'aliments. Hi ha hagut la participació de destacats xefs de França, Alemanya i Itàlia, que han aportat una mirada internacional.