Notícies

El Vívid celebra a l'abril la desena edició consolidat com un dels esdeveniments enoturístics referents a Catalunya

Foto : Fotos: PTCBG

El festival de l'enoturisme a la Costa Brava, impulsat pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona, oferirà aquest abril una seixantena de propostes originals, com un tast dalt d'un globus aerostàtic, un speed dating entre vinyes o sopars a deu mans amb la Cuina de l'Empordanet

 L'esdeveniment vol augmentar l'assistència del públic més jove, i programa activitats adreçades principalment a aquest col·lectiu, com un brunch al nou celler Perelada o un wine sunset a la Finca Furot del celler Oliveda, amb activitats que mariden el vi, la gastronomia i la música en un ambient festiu.

En les seves primeres edicions, el Vívid ha registrat una mitjana de 2.000 assistents, procedents principalment de les comarques gironines (66 %), però també de Barcelona (34 %), amb una mitjana d'ocupació del 80 %.
 

De l'1 d'abril a l'1 maig se celebrarà la desena edició del festival Vívid, un mes sencer d'activitats enoturístiques a la Costa Brava. La iniciativa promocional, impulsada pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona, compta amb el suport i la participació del Consell Regulador de la DO Empordà, cellers de la DO Empordà, ajuntaments i empreses turístiques del territori, així com del centenar de membres que integren el club de màrqueting de la Ruta del Vi DO Empordà. El Vívid celebra la seva edició consolidat com un dels esdeveniments enoturístics més importants que es duen a terme actualment a Catalunya.

Avui a Barcelona, s'ha presentat la programació del festival Vívid 2023. L'acte ha comptat amb la participació de Jordi Masquef, vicepresident segon del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Xavier Albertí, president del Consell Regulador de la DO Empordà, i Norbert Bes, director del Patronat de Turisme Costa Brava Girona.
«Esperem tenir una 10a edició del Vívid molt exitosa i que sigui també el preludi d'una molt bona i exitosa campanya turística» ha comentat Jordi Masquef, vicepresident del Patronat de Turisme. Xavier Albertí, president del Consell Regulador de la DO Empordà, ha remarcat que «el Vívid uneix tres elements complementaris com són el vi, el patrimoni i la gastronomia de l'Empordà» i que «assoleix la primera dècada amb un festival plenament consolidat».

Cada any, el Vívid registra la participació d'una mitjana de 2.000 assistents, procedents principalment de les comarques gironines (66 %), però també de Barcelona (34 %). La mitjana d'ocupació se situa en el 80 %. Una de les dades que posa de manifest la bona acollida que té el Vívid entre els afeccionats al vi catalans és l'elevat nivell de satisfacció del públic assistent, ja que més del 95 % dels usuaris fa una valoració «molt bona» o «bona» de la seva participació al festival. Al llarg d'aquesta dècada, a més, el festival s'ha convertit també en un laboratori d'idees i d'innovació en aquest camp que han ajudat a diversificar l'oferta enoturística de l'Empordà, una de les més genuïnes del país.

El festival de l'enoturisme a Catalunya oferirà una seixantena d'activitats durant el mes d'abril a la Costa Brava. La iniciativa es dona a conèixer mitjançant el portal oficial https://vivid.costabrava.org/ i una campanya de comunicació en mitjans tradicionals i digitals, específicament a les xarxes socials. La programació d'activitats es divideix en vuit categories: tastos singulars, maridatges per perdre els sentits, àpats que fan festa, esmorzars entre vinyes, experiències vil·lennials, rutes de vi i natura, melodies de vi, i escapades Vívid.