Notícies

L'elit mundial de la classe Optimist de vela es congrega aquesta setmana a la badia de Palamós

Foto : Fotos: E. Kelele

Un total de 550 embarcacions procedents de 22 països, amb participants d'entre els vuit i els quinze anys, prendran part en aquesta regata de referència mundial

La vicepresidenta tercera, Maria Puig, ha participat aquest matí en la presentació de l'esdeveniment al Museu de la Pesca de Palamós

La 33a International Vila Palamós Optimist Trophy arriba un any més a la localitat baix-empordanesa, consolidada com un esdeveniment referent en l'àmbit mundial. L'edició d'enguany, que tindrà lloc des d'aquest dijous fins diumenge a les aigües de la badia de Palamós, comptarà amb 550 embarcacions -el màxim estipulat per l'organització-, procedents de 22 països d'arreu del món. 

La presentació ha tingut lloc aquest migdia al Museu de la Pesca de Palamós, amb la participació de la vicepresidenta tercera de la Diputació de Girona, Maria Puig. En la seva intervenció, ha destacat el pes que el municipi va adquirint en el món de la vela: «Palamós té un potencial únic. Fa poques setmanes, s'hi celebrava la Christmas Race, i ara aquesta altra prova. Estem parlant de dues proves de màxim nivell. En l'Optimist Trophy, tenim regatistes molt joves que, ben segur, competiran en un futur en mundials i Jocs Olímpics. Per a nosaltres és tot un orgull». 

La regata, que va tancar la inscripció fa més de dos mesos i té, un any més, el suport de la Diputació de Girona, és la segona més nombrosa del món en aquesta especialitat, després de la Lago di Garda Meeting Optimist, a Itàlia. L'Associació Espanyola de la Classe Internacional Optimist (AECIO) l'ha escollit com a regata final del prestigiós circuit Optimist Excellence Cup. 

Demà, dimecres, es portarà a terme la cerimònia d'obertura (18.00 h) al passeig del Mar, un acte en el qual prendran part els més de mig miler de participants, nens i nenes d'edats compreses entre els vuit i els quinze anys. La competició, que en aquesta edició es podrà seguir a través d'una aplicació per a dispositius mòbils, es concentrarà a la platja de Palamós, un espai ampli i còmode per als participants i acompanyants perquè disposa de tots els serveis necessaris i és al centre del municipi. 

En aquest sentit, l'esdeveniment ajuda a dinamitzar l'activitat econòmica en una època allunyada dels mesos d'estiu. De fet, coincidint amb la disputa de la prova, s'han programat activitats paral·leles dirigides a les famílies, com visites gratuïtes al Museu de la Pesca o rutes guiades per la Costa Brava o el camí de ronda. Els organitzadors calculen que deixarà un impacte econòmic de forma directa de prop de mig milió d'euros.  

La presentació també ha comptat amb la presència de l'alcalde de Palamós, Lluís Puig; la representant territorial de l'Esport de la Generalitat a Girona, Anna Julià; el vicepresident de la Federació Catalana de Vela, Josep Maria Isern, i el vicepresident del Club Nàutic Costa Brava - Vela Palamós, organitzador de la regata, Miquel Aviñó.