Notícies

La Diputació incorpora quatre tècnics per acompanyar el teixit empresarial gironí en el seu procés de digitalització

Foto : La Diputació incorpora quatre tècnics per acompanyar el teixit empresarial gironí en el seu procés de digitalització<

Les pimes i els autònoms que vulguin potenciar la presència a internet poden rebre assessorament d'aquests agents digitals, que s'ubiquen físicament a les seus dels consells comarcals

La iniciativa Accelera Pime Rural Girona, amb durada per als dos propers anys, té finançament del fons Next Generation i de la mateixa Diputació de Girona

El programa «Accelera Pime» i l'oficina Accelera Pime Rural Girona (OAP-Rural) ja estan plenament en marxa a les comarques gironines. Quatre tècnics contractats per la Diputació de Girona, a través del servei de Promoció i Desenvolupament Econòmic Local, han començat a treballar arreu del territori amb l'objectiu d'impulsar la digitalització de les petites i mitjanes empreses i del sector dels autònoms dels municipis de menys de 20.000 habitants de la demarcació (el 95,9 % del total). 

Les tasques d'assessorament personalitzat són gratuïtes i poden proporcionar solucions tecnològiques molt útils per a les empreses que tenen la intenció de potenciar l'ús d'eines digitals. Cada tècnic té un àmbit territorial definit i, a partir d'aquí, va atenent in situ o en línia les empreses interessades per informar-les sobre les ajudes i solucions disponibles, així com fer-los el diagnòstic de la maduresa digital del seu negoci. Les pimes i els autònoms poden contactar-hi a través del correu electrònic accelerapime@ddgi.cat.  

Aquest programa compta amb vuit espais físics, amb oficines a les diverses seus dels consells comarcals gironins -en el cas de la Garrotxa i el Ripollès, a les agències que tenen delegada l'activitat de promoció econòmica- i amb un espai virtual amb continguts en l'àmbit de la digitalització. En aquest lloc web, s'hi donaran a conèixer properament les formacions, jornades de treball en xarxa (networking), tallers i xerrades organitzades en el marc d'aquest programa, que té una durada prevista de dos anys.

Les oficines Acelera Pyme, que s'han posat en funcionament a tot Espanya per mitjà de Red.es, entitat pública adscrita al Ministeri d'Afers Econòmics i Transformació Digital a través de la Secretaria d'Estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial, compten amb un pressupost global de 23,8 milions d'euros, dels quals Red.es aportarà fins al 80 % del pressupost subvencionable, i les entitats beneficiàries, la resta. 

Les actuacions estan finançades pel Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència a través dels fons Next Generation EU, en el marc de l'Agenda España Digital 2025 i el Pla de Digitalització de Pimes 2021-2025. La quarta mesura de l'eix d'actuació d'aquest Pla («Digitalització bàsica per a les pimes») inclou la creació d'una xarxa d'oficines Acelera Pyme.

El Kit Digital

D'entrada, el procés de digitalització pot requerir d'una inversió inicial. Per aquest motiu, els tècnics de l'oficina Accelera Pime Rural Girona acompanyen l'empresa en el procés de sol·licitud del Kit Digital. Es tracta d'un programa de subvencions adreçat a les pimes de fins a 49 treballadors, microempreses i autònoms de qualsevol sector per facilitar la implantació de solucions digitals, com la renovació o la creació d'un lloc web, la creació d'una botiga en línia, la gestió de xarxes socials o la potenciació de la ciberseguretat (antivirus). 

El projecte té un pressupost global de 573.135,45 euros, la majoria dels quals arriben a través dels fons Next Generation (410.000 euros). La resta (163.135,45 euros) els aporta la Diputació de Girona.