Notícies

Trobada dels presidents de les diputacions de Girona, Tarragona i Lleida amb el president de l'FC Barcelona, Joan Laporta

Foto : Fotos: FC Barcelona

Les tres diputacions catalanes col·laboren en el programa d'inclusió social «Barça activa't», promogut per la Fundació FC Barcelona

Enguany es desenvolupa en sis municipis de les comarques gironines: Banyoles, la Bisbal d'Empordà, Figueres, Puigcerdà, Roses i Salt

El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer; la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, i el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, han mantingut aquest diumenge una trobada amb el president de l'FC Barcelona i de la Fundació, Joan Laporta; la directora general de la Fundació, Marta Segú, i tot l'equip de la Fundació a la llotja de l'Spotify Camp Nou. L'acte ha tingut lloc abans de l'inici del partit de lliga de futbol entre el Barça i el Getafe. 

Es tracta d'una trobada anual que vol visibilitzar la col·laboració que la Fundació FC Barcelona manté amb aquestes diputacions catalanes mitjançant «Barça activa't», un programa d'inclusió social per a joves a Catalunya.

La trobada ha estat precedida d'una reunió dels presidents de les diputacions amb la directora general de la Fundació, Marta Segú, on s'ha fet balanç del programa en el qual participen aquestes institucions i els ajuntaments dels catorze municipis, així com de les accions previstes en el futur.

D'aquests catorze municipis, sis corresponen a les comarques gironines: Banyoles, la Bisbal d'Empordà, Figueres, Puigcerdà, Roses i Salt. Dels vuit restants, quatre es troben a la demarcació de Tarragona (Cunit, la Ràpita, Riudoms i Valls), i quatre a la de Lleida (Guissona, Lleida, Tàrrega i Tremp). 

El programa, al detall

A finals de 2022 es va presentar el programa «Barça activa't», un projecte social per a joves de tot Catalunya mitjançant l'acció directa al territori. Es tracta d'una important evolució del programa dut a terme a Catalunya durant deu anys, que ha permès a la Fundació FC Barcelona adquirir un alt coneixement de les problemàtiques i necessitats de la joventut al territori.

«Barça activa't» té com a objectius fomentar l'adquisició d'habilitats personals i socials en les persones joves, així com afavorir la millora de la relació i la implicació del jovent amb la seva comunitat, mitjançant la participació i la col·laboració amb la xarxa d'entitats locals. 

A través de «Barça activa't», diverses tardes a la setmana els equips educatius de la Fundació FC Barcelona dinamitzen sessions esportives en diferents municipis amb la metodologia SportNet, creada per la Fundació; imparteixen dinàmiques de suport a l'estudi i faciliten experiències educatives enfocades a la creació de projectes participatius amb impacte sobre el mateix municipi i la seva població. 

En concret, el programa vol fomentar grups de joves que impulsin projectes participatius de temàtica esportiva i amb impacte a les seves comunitats per afavorir el lideratge juvenil i la inclusió social de les persones participants. Els projectes que s'implementin arreu formaran part d'un concurs en el qual s'escollirà la millor proposta comunitària. 

La col·laboració de la Fundació FC Barcelona amb les diputacions i els ajuntaments de Catalunya va començar fa una dècada i ha permès arribar fins al moment a més de 110.000 persones beneficiàries en 84 municipis d'arreu de Catalunya.