Notícies

Descoberta de la placa commemorativa del Centenari del Bàsquet Català (1923-2023)

Foto : Descoberta de la placa commemorativa del Centenari del Bàsquet Català (1923-2023)

El vicepresident Albert Piñeira assisteix a l'acte de la Federació Catalana de Basquetbol a Barcelona

La representació territorial de Girona de la Federació ha programat diferents actes al territori al llarg del 2023

El vicepresident i diputat de Cultura de la Diputació de Girona, Albert Piñeira, ha assistit a l'acte institucional de la descoberta de la placa commemorativa del Centenari del Bàsquet Català, aquesta tarda, a Barcelona. L'acte, presidit per Pere Aragonès, president de la Generalitat de Catalunya, també ha comptat amb Ferran Aril, president de la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ), i Anna Caula, secretària general de l'Esport i l'Activitat Física de la Generalitat de Catalunya.

El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, en nom de la corporació, forma part del Comitè d'Honor del Centenari de la FCBQ, i en aquesta ocasió ha estat representat pel vicepresident Albert Piñeira.

En aquesta trobada també hi han participat Eduard Portela, president d'honor de l'ACB; Pere Francitorra, president de la Comissió del Centenari i vicepresident de la FCBQ; Toti Mumbrú, gerent de la FCBQ, i altres membres de la Junta Directiva de la FCBQ.

A l'acte de descoberta de la placa hi han assistit Ernest Maragall, diputat del Parlament de Catalunya i regidor de l'Ajuntament de Barcelona; Albert Piñeira, vicepresident de la Diputació de Girona; María José López, regidora d'Esports de l'Ajuntament de Tarragona, i Antonio Carmona, assessor d'Educació i Esports de la Diputació de Barcelona, entre d'altres.

Les diferents representacions territorials han programat diversos actes durant l'any del Centenari.

En el cas de la representació territorial de Girona de la FCBQ, ha programat, de moment, els actes següents a la demarcació: 
9.2.2023, a Girona: Inauguració de l'escultura d'homenatge al bàsquet català (seu de la FCBQ)
5.4.2023-31.5.2023: Exposició del Centenari (sala d'exposicions Espai Santa Caterina)
15-21.5.2023: Girona Temps de Flors
21.5.2023: Activitat de formació per a famílies i Trobada Final de PDP (Ciutat Esportiva de Blanes)

Podeu accedir a més actes programats des de: https://www.basquetcatala.cat/actes/categoria/108

 

Salt inicial del Centenari del Bàsquet Català

La Pedrera - Casa Milà de Barcelona ha estat l'escenari, el dilluns 16 de gener de 2023 al matí, de la presentació oficial d'un esdeveniment històric per la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) com és el Centenari del Bàsquet Català (1923-2023). Aquest acte, que ha significat el tret de sortida al Centenari, ha comptat amb la presència del diputat d'Esports de la Diputació de Girona, Jordi Masquef; Ferran Aril, President 
de l'FCBQ; Anna Caula, Secretària General de l'Esport i l'Activitat Física de la Generalitat de Catalunya; David Escudé,  Regidor d'Esports de l'Ajuntament de Barcelona i Diputat Delegat d'Esports de la Diputació de Barcelona; Josep Monràs, diputat d'Educació, Esports i Joventut de la Diputació de Barcelona; Gerard Esteva, President de la Unió de Federacións Esportives de Catalunya (UFEC); Antonio Martín, President de l'Asociación de Clubes de Baloncesto (ACB), entre d'altres autoritats distingides, i representants de gent del Bàsquet Català.

L'acte ha arrencat amb una breu introducció d'Olga Viza, presentadora de l'acte i reconeguda periodista esportiva, que s'ha encarregat de donar la benvinguda a tots els assistents així com també de fer una petita introducció al Centenari. A continuació, s'ha projectat un vídeo que ha donat a conèixer la imatge commemorativa d'aquest Centenari que, conceptualment, es basa en el salt inicial: una acció única i característica del nostre esport.

A més a més, en motiu del Centenari, la Federació Catalana de Basquetbol unificarà i adaptarà els seus trofeus, pilotes i d'altres elements a la nova imatge gràfica corporativa d'aquesta efemèride. Seguidament, s'ha prosseguit a la lectura del Manifest del Centenari del Bàsquet Català, que aplega tots els valors que representa el Centenari, del seu claim i del hashtag oficial: #a100ambelBàsquet.