Notícies

La Diputació posa en funcionament un nou servei d'intermediació en l'àmbit de l'habitatge a Figueres 

Foto : La Diputació posa en funcionament un nou servei d'intermediació en l'àmbit de l'habitatge a Figueres 

Compta amb la col·laboració de l'Ajuntament i permetrà descongestionar l'oficina del Consell Comarcal de l'Alt Empordà, que majoritàriament atenia casos de la capital de la comarca

L'objectiu d'aquest servei és oferir un assessorament especialitzat a persones en risc de perdre el seu habitatge principal

La Diputació de Girona, a través del Servei d'Habitatge, ha obert en els últims dies un nou punt del servei d'intermediació en l'àmbit de l'habitatge a Figueres conjuntament amb l'Ajuntament. 

Aquest pas respon a la necessitat de donar suport a l'oficina del Consell Comarcal de l'Alt Empordà, que fins ara atenia els casos de tota la comarca. Durant el 2021, més de la meitat dels casos (54,61 %) eren de la ciutat de Figueres (148 dels 271 totals). «Vivim moments de  crisi, de dificultats, i el que hem de fer des de la Diputació de Girona és ser al costat de la ciutadania i donar resposta a les seves necessitats ampliant serveis», ha exposat el diputat d'Habitatge, Quim Ayats. 

L'objectiu del servei és oferir una atenció especialitzada a persones vulnerables en risc d'exclusió residencial per evitar que perdin el seu habitatge principal. En aquest sentit, es focalitza en actuacions com ara l'assessorament a persones que tinguin problemes relacionats amb deutes de l'habitatge, la intermediació en casos de deutes en el lloguer o l'acompanyament de les persones afectades.

Aquest nou servei l'ofereixen, de manera conjunta, la Diputació de Girona, que contracta els advocats que presenten el servei, i l'Ajuntament de Figueres, que ofereix suport administratiu des de la seva oficina local d'habitatge. A més, compta amb el suport de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya i dels col·legis d'advocats de Girona i Figueres. 

El servei està ubicat a l'Oficina Local d'Habitatge de Figueres, a l'avinguda Salvador Dalí, 107. Els lletrats atenen la ciutadania de forma presencial cada divendres de les 8.30 a les 13.30 h. A partir d'ara, doncs, els figuerencs disposaran d'un espai únic en aquest àmbit i sabran sempre on adreçar-se. 

El de Figueres és l'onzè servei d'intermediació en l'àmbit de l'habitatge a la demarcació de Girona. Prèviament, la Diputació també n'ha posat en funcionament a les oficines comarcals d'habitatge de l'Alt i el Baix Empordà, el Gironès i la Selva i als ajuntaments de Banyoles -en aquest cas, també actua a la resta del Pla de l'Estany-, Blanes, Lloret de Mar, la Bisbal, Salt i Vidreres. Per tant, es dona cobertura a cinc de les vuit comarques gironines.