Notícies

El Conservatori de Girona inaugura el Cicle de Concerts 2022-2023

Foto : El Conservatori de Girona inaugura el Cicle de Concerts 2022-2023

La Temporada de Concerts inclou set actuacions a càrrec de professorat del centre
 
Dins els Concerts familiars es faran sis espectacles que començaran amb un concert adreçat a infants de 0 a 3 anys

Des del curs 2007-2008 el Conservatori de música Isaac Albéniz de la Diputació de Girona presenta la Temporada de Concerts, que compta amb diverses actuacions a càrrec del professorat del centre. A més, el cicle de Concerts inclou els Concerts Familiars, adreçats específicament al públic familiar amb l'objectiu que, ja des de ben petits, els nens i nenes es familiaritzin amb la música. 

Aquest curs 2022/2023  la Temporada de Concerts s'inicia el proper 14 de desembre amb "Casa meva", a càrrec de Glòria Garcés i finalitzarà el 19 d'abril amb l'actuació "Le petit boucquet", a partir del llibre del 1631 que porta el mateix títol i que conté música per a dues violes, llaüt i cant. 

Durant tota la temporada, tindran lloc set actuacions a càrrec de professorat del centre. Un total de vint-i-cinc docents del Conservatori de música de Girona pujaran a l'escenari de l'Auditori Viader de la Casa de Cultura per donar a conèixer una altra de les seves facetes que va mes enllà de la tasca docent: la de concertista. I és que aquesta és una manera de posar damunt l'escenari el que al llarg de l'any transmeten a l'alumnat, alhora que també es dona a conèixer el ventall d'instruments que s'imparteixen al centre, des del piano al violí, passant pel cant o diferents instruments de vent, corda, teclat i percussió. En aquest sentit, durant l'actuació del 8 de febrer es donarà a conèixer la marimba de cinc octaves adquirida recentment pel Conservatori de Girona. La Temporada de Concerts també es vincula a dates concretes i per això l'espectacle del 8 de març, coincidint amb el Dia internacional de les dones, porta per títol "Clau de DO...NA". D'aquesta manera, sis professores del Conservatori faran un recorregut des de la música del Barroc fins a l'actualitat a través d'obres creades per dones compositores que, sovint, han estat oblidades. I és que el repertori de la Temporada abasta obres des del s. XVII fins a contemporànies. Tots aquest concerts són d'entrada lliure.

Pel què fa als Concerts Familiars, el cicle inclou sis actuacions a càrrec de professorat del centre i també d'alumnes. El primer i darrer concert, "Ric, ric, qui sona?" s'adreça a famílies amb infants de 0 a 3 anys. Pensant en la gran capacitat auditiva dels nadons, aquesta proposta vol ser una oportunitat perquè els infants i les seves famílies experimentin la música en viu presentada per professorat del centre. Només en aquests casos, els concerts del 10 de desembre i 20 de maig, cal fer reserva prèvia d'entrada. 
La resta de Concerts Familiars seran a càrrec de l'alumnat. Des dels alumnes de l'aula de Conjunt de piano, que interpretaran al piano les endevinalles de la poetessa Lola Casas fins a l'Orquestra de Grau Professional, que farà un viatge en el temps per conèixer la música de diferents èpoques. El cicle inclou també una cantata amb narració i posada en escena. "El somriure de la princesa" tindrà lloc a la sala de Cambra de l'Auditori de Girona i comptarà amb l'actuació de professors i alumnes del centre. Segons les característiques de cada espectacle, tindran lloc en diferents sales de la ciutat, ja sigui l'Auditori Viader de la Casa de Cultura, la Sala de Cambra de l'Auditori Palau de Congressos, l'Auditori de la Mercè o l'Aula 0 del mateix Conservatori de música de Girona. 

Tota la informació sobre els Concerts 2022/2023 del Conservatori de música de Girona es pot consultar a la web www.cmg.cat 

Documentació

CONCERTS 2023 09/12/2022