Notícies

Cristina Navarro, Xavi Ramiro, Jordi Díaz i Aida Pascual, a la programació de Les Bernardes 2023

Foto : Fotògraf: Miquel Millan

En aquest nou cicle expositiu, Les Bernardes tindrà en exclusiva les obres de l'artista Glòria Bosch 

Aquest dimarts al matí ha tingut lloc la presentació de la temporada expositiva 2023 de l'Espai de Cultura Contemporània Les Bernardes, que porta el títol de «Saturn i melangia». A l'acte hi han participat el vicepresident segon i diputat de Cultura de la Diputació de Girona, Albert Piñeira; el conseller de Cultura i Turisme del Consell Comarcal del Gironès, Àdam Bertran; la regidora de Cultura de l'Ajuntament de Salt, Núria Heras, i el director de l'Espai de Cultura Contemporània Les Bernardes ,Robert Fàbregas.

Les Bernardes de Salt és un espai d'art, divulgació i coneixement en el marc del pensament contemporani on s'imparteixen cursos i es fan formacions. El centre aposta per la qualitat i l'obertura artística sense renunciar a la proximitat. En els seus quatre espais expositius (la sala Central - Berta Casas, la sala 29 m2, la sala Sant Jordi - Laboratori i la sala Photo, que és l'única sala estable de les comarques gironines dedicada a la fotografia), les exposicions d'artistes consolidats comparteixen espai amb exposicions d'alumnes o d'artistes emergents.

En aquesta edició, tant el cicle expositiu com les propostes presentades en la programació giren al voltant de Saturn i la melangia. Amb dos blocs expositius sobre paisatges de melodies i perfums i sobre el deliri místic.

En la presentació s'ha revelat que Cristina Navarro, Xavi Ramiro, Jordi Díaz i Aida Pascual seran alguns dels artistes que exposaran les seves obres en aquesta nova temporada. I també s'ha explicat que en aquest nou cicle expositiu Les Bernardes tindrà en exclusiva les obres de l'artista Glòria Bosch.

També aquesta temporada Les Bernardes posarà a disposició del públic la digitalització dels catàlegs i cartells impresos els darrers anys. 

Enguany se celebrarà el 40è aniversari de Les Bernardes (1983-2023).

El vicepresident segon i diputat de Cultura de la Diputació de Girona, Albert Piñeira, ha assenyalat en la presentació de la nova programació: «Celebrem l'aniversari amb la reforma de l'edifici adaptant l'espai per fer-lo més adequat, més pertinent i en sintonia amb la projecció que es vol donar a Les Bernardes, un espai de cultura contemporània per vincular el territori i la producció artística».