Notícies

Comença el període d'aportacions a la diagnosi participativa del Pla de Protecció del Parc Natural del Montseny

Foto : Oriol Clavera / Diputació de Barcelona

A partir de demà, dijous 10 de novembre, i fins al 15 de desembre, tots els agents i la població del territori hi podran dir la seva a través del portal Decidim de la Diputació de Girona

El procés de redacció tècnica del Pla de Protecció del Medi Natural i el Paisatge del Parc Natural del Montseny, impulsat conjuntament per la Diputació de Girona i la Diputació de Barcelona, entra en una nova fase. A partir de demà, dijous 10 de novembre, i fins al proper 15 de desembre, els diferents agents i població del territori podran incorporar les seves visions i aportacions a la diagnosi participativa a través del portal digital Decidim de la Diputació de Girona

La redacció de l'Avenç del Pla es va iniciar el juny passat. Després de la fase d'informació, el procés entra ara en una fase d'anàlisi, que té com a objectiu principal conèixer la realitat actual del Parc Natural del Montseny. Per emmarcar el debat en aquest punt, es pren com a punt de partida el document tècnic de treball de diagnosi elaborat per l'equip redactor del Pla de Protecció.  

El procés de participació s'ha articulat mitjançant dos canals, un de presencial i un altre de digital. Les sessions presencials es fan en el marc dels òrgans de participació del Parc: la Junta Rectora, el Consell Consultiu, el Comitè Científic i el Fòrum Permanent de la Carta Europea del Turisme Sostenible. Tots ells estan integrats per representants del món local i d'altres administracions implicades, persones expertes relacionades amb la recerca, representants d'entitats i agents econòmics del territori. 

Tota persona interessada a aportar el seu coneixement i experiència en aquesta redacció de l'Avenç del Pla, i que no sigui membre dels espais estables, ho pot fer a través del portal digital Decidim. Per poder fer-ho, cal tenir més de 16 anys i registrar-se a la plataforma. El termini expira el proper 15 de desembre. 

Els resultats de les sessions presencials es podran consultar a la plataforma, així com l'informe final de totes les aportacions fetes en aquesta fase de diagnosi. Decidim és una eina de participació ciutadana que permet gestionar processos i espais participatius i impulsar la participació de la ciutadania en l'àmbit digital.