Notícies

El diputat Jordi Camps assisteix a la segona reunió del Foro Local para la Agenda Urbana, a Vigo

Foto : El diputat Jordi Camps assisteix a la segona reunió del Foro Local para la Agenda Urbana, a Vigo

Representants d'administracions locals d'arreu de l'Estat espanyol s'han trobat aquest dilluns al matí a l'auditori Mar de Vigo (Pontevedra), en la segona reunió del Foro Local para la Agenda Urbana. El diputat Jordi Camps hi ha assistit en representació de la Diputació de Girona.

En l'acte, hi ha participat la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez; l'alcalde de Vigo i president de la Federación Española de Municipios y Provincias (FEMP), Abel Caballero, i el secretari general d'Agenda Urbana i Habitatge, David Lucas, entre moltes altres autoritats. 

Aquest esdeveniment és el punt de trobada al màxim nivell institucional entre el ministeri i els ens locals, i serveix per implementar de manera efectiva l'Agenda Urbana Espanyola, el full de ruta que marcarà l'estratègia i les accions que s'han de portar a terme fins al 2030 per convertir els municipis en espais inclusius, segurs, resilients, saludables i sostenibles. 

La iniciativa va sorgir davant la necessitat de comptar amb un espai de negociació, de diàleg, d'intercanvi d'experiències i de validació d'idees i polítiques públiques per afrontar els reptes i possibles crisis globals del futur. 

Les propostes de l'Agenda Urbana Espanyola estan alineades amb els criteris establerts per l'Agenda 2030 de les Nacions Unides i amb els objectius de la nova Agenda Urbana de les Nacions Unides i l'Agenda Urbana per la Unió Europea.