Notícies

Cloenda de la II Setmana Catalana de l'Esport, que ha tingut lloc a les comarques gironines durant onze dies

Foto : Fotos: UFEC

La Diputació de Girona ha col·laborat en aquest esdeveniment, que ha reunit més de 2.000 esportistes de vint-i-quatre països, la majoria dels quals europeus

La sala de cambra de l'Auditori de Girona ha acollit aquest dissabte l'acte de cloenda de la II Setmana Catalana de l'Esport, en el qual ha participat el diputat d'Esports de la Diputació de Girona, Jordi Masquef. La corporació ha col·laborat en aquest esdeveniment, organitzat per la Generalitat de Catalunya i la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), que durant onze dies ha omplert les comarques gironines de competicions oficials i exhibicions.

Es tracta d'una cita que s'ha recuperat després de 87 anys _l'única vegada que es va celebrar va ser el 1935_, amb la voluntat de fer visible l'esport català i mostrar al món l'excel·lència dels seus esportistes, les seves instal·lacions d'alt nivell i el seu prestigi federatiu a través de les seleccions catalanes. 

En total, més de 2.000 esportistes de vint-i-quatre països, majoritàriament europeus, han participat en proves de ball esportiu, billar, curses d'orientació, escacs, futbol sala, handbol, bàsquet a cavall (horse-ball), bàsquet, caça, esport per a persones amb discapacitat psíquica, pàdel de persones sordes, pentatló, petanca, pitch-and-putt, polo, natació amb aletes, tennis de taula i twirling.

En la seva intervenció durant l'acte de cloenda, Jordi Masquef ha subratllat la importància del fet que la Setmana Catalana de l'Esport s'hagi reprès al territori gironí: «Estem parlant d'un esdeveniment de prestigi, que ha convertit tots aquests dies la nostra demarcació en la capital esportiva del país i l'ha projectat a nivell internacional». 

El diputat d'Esports, conjuntament amb David Moner, fill de l'expresident de la UFEC, David Moner, ha entregat un dels premis de la gala, el Premi David Moner per a l'entitat estrangera pel seu suport a l'esport català, que ha recaigut en la delegació francesa participant a la Setmana Catalana de l'Esport. 
La resta de guardons han estat els següents: 

  • Premi Pompeu Fabra, pel foment de la llengua catalana: Òmnium Cultural
  • Premi Ramon Basiana, per la internacionalització del seu esport: Federació Catalana de Patinatge.
  • Premi Dolors Vives, per la internacionalització de l'esport femení català: Marta Bach (waterpolo). 

A l'acte, també hi han assistit, entre d'altres autoritats, la secretària general de l'Esport i l'Activitat Física, Anna Caula, i el president de la UFEC, Gerard Esteva.