Notícies

La Diputació i el COAC de Girona clausuren el Postgrau en Polítiques d'Habitatge

Foto : La Diputació i el COAC de Girona clausuren el Postgrau en Polítiques d'Habitatge

En el decurs de la jornada, el diputat d'Habitatge, Quim Ayats, va lliurar els diplomes als onze alumnes de la promoció 2019-2022

El diputat d'Habitatge de la Diputació de Girona, Quim Ayats, i la vocal de Formació de la Demarcació de Girona del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC) van cloure aquest dimarts el Postgrau en Polítiques d'Habitatge, que organitzen les dues entitats, amb la jornada «L'habitatge en l'agenda local: polítiques d'habitatge».

La sessió va servir per debatre i reflexionar sobre com, des de les administracions públiques, es poden fomentar les polítiques d'habitatge i quines accions es porten a terme en l'àmbit municipal amb la finalitat que els ens locals reivindiquin les polítiques locals d'habitatge. En aquest sentit, va comptar amb la participació de diversos experts acadèmics, que van posar en relleu les diferents accions locals i els resultats des dels diferents àmbits de les polítiques d'habitatge. 

El diputat Quim Ayats va donar la benvinguda als presents i va destacar la voluntat de la Diputació «d'estar al costat dels ajuntaments en les polítiques d'habitatge local». «Hem reforçat el suport als ens locals duplicant els imports de les línies de subvencions per a estudis i planificació, adquisició i rehabilitació d'habitatges destinats a polítiques locals, i ho hem fet escoltant el territori, coordinant-nos amb els diferents agents implicats», va subratllar.

La investigadora postdoctoral i sotsdirectora de la Càtedra UNESCO d'Habitatge de la Universitat Rovira i Virgili, Núria Lambea Llop, va ser la primera ponent en intervenir i va centrar la seva conferència en la gestió de l'habitatge social en clau europea. Tot seguit, Sergio Nasarre Aznar, catedràtic de dret civil de la Universitat Rovira i Virgili, va parlar sobre les polítiques d'habitatge en l'àmbit local sobre la base del que s'està duent a terme a la Catalunya Sud. 

La sessió va seguir amb una taula rodona entre els dos ponents i els dos coordinadors del postgrau, els arquitectes Josep Casas Miralles i Jordi Bosch Meda, centrada en les polítiques d'habitatge en l'àmbit local.

Tot seguit, els onze alumnes que han finalitzat el Postgrau en Polítiques d'Habitatge entre els anys 2019 i 2022 van rebre el diploma acreditatiu d'aquesta formació del diputat Quim Ayats i de la vocal de Formació de la Demarcació de Girona del COAC, Júlia Breiz.

Postgrau en Polítiques d'Habitatge

En el marc del conveni de col·laboració per formar treballadors de l'Administració pública en temes relacionats amb l'habitatge, l'urbanisme i l'arquitectura, la Diputació de Girona i la Demarcació de Girona del COAC van organitzar el Postgrau en Polítiques d'Habitatge, que es va començar a impartir el 2019, el qual consta de cinc mòduls de vint-i-vuit hores cadascun, a través dels quals es repassen totes les fases d'elaboració de les polítiques, des de la planificació fins a l'avaluació, així com els actors que hi intervenen i els mètodes de finançament.