Notícies

Cloenda del projecte GALP «Blanes arran de mar», que ha comptat amb el suport econòmic de la Diputació de Girona

Foto : Cloenda del projecte GALP «Blanes arran de mar», que ha comptat amb el suport econòmic de la Diputació de Girona

El diputat Josep Maria Bagot ha destacat la importància del conveni subscrit el 2020 amb l'associació Grup d'Acció Local Pesquer Costa Brava per poder impulsar aquesta mena d'actuacions

La Confraria de Pescadors de Blanes ha estat l'espai escollit aquest divendres per posar el punt final al projecte GALP «Blanes arran de mar», que s'ha desenvolupat al municipi des del juny del 2021 fins ara. S'hi han exposat els resultats d'aquesta iniciativa, que ha inclòs accions i projectes per fomentar el desenvolupament econòmic i la dinamització comercial del municipi -ocupació de locals buits o promoció del consum de peix, per exemple-, apel·lant a la seva tradició pesquera i al sentit de pertinença de la població. 

La Diputació de Girona s'hi ha implicat econòmicament, amb aportacions durant dos anys consecutius a l'Ajuntament (2021 i 2022) a través de la convocatòria de projectes singulars del Servei de Promoció i Desenvolupament Econòmic Local. 

Aquesta actuació està establerta en el conveni subscrit entre l'ens supramunicipal i l'associació Grup d'Acció Local Pesquer (GALP) Costa Brava el 2020 per implantar estratègies de desenvolupament local en l'àmbit de l'economia blava, tenint en compte que el pesquer és un sector que cal potenciar com a generador d'ocupació i com a sector innovador en diferents aspectes. 

El diputat Josep Maria Bagot ha assistit a l'acte en representació de la Diputació de Girona i ha remarcat: «Vam signar un conveni per tres anys [2020-2022] amb GALP Costa Brava per poder impulsar actuacions com aquesta a Blanes, que revitalitzen el territori i que són transversals, amb la participació d'institucions, empreses i entitats. I la nostra voluntat és continuar en aquesta línia i renovar aquest lligam amb ells». 

L'acte, amb un showcooking final amb receptes de cuina popular marinera, ha comptat també amb la presència de l'alcalde de Blanes, Àngel Canosa; el director general de Política Marítima i Pesquera Sostenible de la Generalitat, Sergi Tudela, i la directora dels Serveis Territorials d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Elisabeth Sánchez, entre altres autoritats. També hi han assistit pescadors, representants d'establiments de restauració, entitats del municipi i altres persones vinculades a les accions que s'han portat a terme. 

El GALP Costa Brava

El Grup d'Acció Local Pesquer Costa Brava és una entitat creada el 2016 i formada per confraries, administracions locals, empreses i entitats del sector marítim. Treballa per a la pesca sostenible i el foment dels productes pesquers amb la voluntat d'afegir valor als municipis costaners. 

El territori objecte d'actuació comprèn un total de 3.611,80 km2, corresponents als municipis pesquers de Roses, l'Escala, l'Estartit, Blanes, Lloret de Mar, Sant Feliu de Guíxols, Palamós, Cadaqués, Port de la Selva, Llançà i Tossa de Mar, dins les comarques gironines.