Notícies

Albert Piñeira en la inauguració del nou curs de les Aules d'Extensió Universitària per a la Gent Gran de Girona

Foto : Fotografies: Aules Extensió universitària de Girona

El vicepresident segon i diputat de Cultura de la Diputació de Girona, Albert Piñeira, ha inaugurat aquesta tarda el curs 2022-2023 de les Aules d'Extensió Universitària per a la Gent Gran, a la Casa de Cultura de Girona. En la presentació també hi han estat presents Narcís Sureda, president de les Aules d'Extensió Universitària per a la Gent Gran, i Núria Pi, regidora de Drets Socials i Cooperació de l'Ajuntament de Girona.

Aquesta activitat de formació consisteix en un cicle de conferències sobre un ampli ventall de temes d'interès general, seminaris i sortides culturals. En aquesta edició, s'hi han inscrit 240 persones i la majoria són jubilades. Les sessions tenen lloc cada dimarts, a les 17 hores, a l'aula magna de la Casa de Cultura i són obertes a tota la ciutadania.

En el primer trimestre d'aquest curs, les conferències de les Aules d'Extensió Universitària tracten sobre ètica, història, música, natura, literatura, antropologia i màgia. Són a càrrec d'experts en cada matèria: el síndic de la Universitat de Girona, Joan Manel del Pozo, el catedràtic d'història contemporània de la UdG Joaquim Nadal, la llicenciada en història contemporània Assumpta Montellà, el músic Antonio Olmos, el biòleg Miquel A. Fuentes, l'escriptor i periodista Martí Gironell, l'antropòloga i fotoperiodista Anna Boyé, el divulgador musical Pere-Andreu Jariod i l'il·lusionista Jordi Quimera.

Durant l'acte, el vicepresident de la Diputació ha destacat: «Les institucions tenim el compromís de facilitar l'accés als coneixements universitaris i a la promoció social d'activitats intel·lectuals en aquest marc d'excel·lència i rigor acadèmic que sempre proporciona formar part de la universitat. Des de la nostra institució apostem per aquesta iniciativa, que treballa per donar valor a la difusió cultural entre la gent gran». 

«Les Aules d'Extensió Universitària sou un focus de cultura i un referent per a les persones grans que tenen interès a obtenir nous coneixements i que senten la necessitat de seguir sent útils a la societat i així contribuir al desenvolupament social i cultural mitjançant la difusió del coneixement», ha afegit el vicepresident.

La inauguració ha finalitzat amb un concert a càrrec de M. Helena Tolos, amb poesia, música i confidències.