Notícies

El president, Miquel Noguer, participa en la Comissió de Diputacions, Cabildos i Consells Insulars de la FEMP a Càceres

Foto : El president, Miquel Noguer, participa en la Comissió de Diputacions, Cabildos i Consells Insulars de la FEMP a Càcer

L'objectiu principal de la trobada és tractar la gestió dels fons Next Generation, conèixer el marc financer plurianual de la UE 2021-2027 i treballar en el paper que poden tenir els governs locals en la ciberseguretat 

El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, ha assistit a la trobada de diputacions de tot l'Estat, organitzada per la Federación Española de Municipios y Provincias (FEMP), que ha tingut lloc avui al Palacio Provincial, seu de la Diputación de Cáceres, a Extremadura.

El president de la Diputación Provincial de Cáceres, Carlos Carlos, juntament amb el president de la Diputación Provincial de Jaén i president de la Comissió, Francisco Reyes, i el vicepresident primer de la Diputación Provincial de Almería, Ángel Escobar, han inaugurat la jornada. La trobada, en la qual participen els presidents de diputacions, cabildos i consells insulars, té lloc cada quatre mesos i recorre el territori per fer més visibles les institucions a tot el país.

El president de la FEMP, Francisco Reyes, ha iniciat la reunió amb la lectura i aprovació de la sessió celebrada a La Palma el juliol passat i ha llegit l'informe de la Comissió.

Seguidament, s'ha tractat sobre l'oportunitat de poder gestionar els fons Next Generation amb la participació de la secretària general de Fons Europeus, Mercedes Caballero, que ha parlat del marc financer plurianual de la UE 2021-2027.

També s'ha tractat sobre la ciberseguretat, amb la participació de responsables del Centro Criptológico Nacional, Javier Candau i Carlos Cordoba, amb propostes perquè les diputacions puguin oferir serveis de ciberseguretat a totes les entitats locals de cada circumscripció.

La Diputación de Cáceres, amfitriona de la trobada, ha aprofitat per homenatjar María del Rosario Cordero Martí, que va ser presidenta de la institució els anys 2019 i 2020 i una de les pioneres a parlar de la problemàtica de la despoblació dels municipis.

En aquestes jornades els representats dels diferents governs provincials que hi participen debaten sobre el paper i les competències d'aquests ens supramunicipals com a gestors de recursos i dinamitzadors econòmics i socials. Aquesta d'avui és la penúltima jornada d'aquest mandat, que finalitza el 28 de maig de 2023. Es farà una darrera reunió el proper mes de febrer.