Notícies

Aquesta tardor tornen els Concerts a Cegues, els concerts sorpresa en espais singulars de Girona

Foto : Fotografies: XPlanas / La Tornada

El vicepresident segon i diputat de Cultura, Albert Piñeira, participa en la presentació d'aquesta quarta edició del festival

Aquest matí ha tingut lloc a l'Ajuntament de Girona la presentació de la quarta edició del festival de música Concerts a Cegues, amb la participació del vicepresident segon i diputat de Cultura de la Diputació de Girona, Albert Piñeira; el vicealcalde i regidor de Cultura de l'Ajuntament de Girona, Quim Ayats, i el director artístic dels Concerts a Cegues, Pau Planas.

Els Concerts a Cegues, organitzats per La Tornada, tornaran a portar concerts sorpresa a espais singulars de la ciutat. La quarta edició del festival es presenta amb nous espais i recupera també alguna de les localitzacions que no havien format part del festival en els últims anys a causa de la pandèmia. També recuperarà la vessat social que va estrenar el 2021 i farà concerts especials destinats a col·lectius exclosos de l'activitat cultural.

El pati del Palau de Caramany, el Museu de Cinema i la plaça de les Sardanes, al barri de Sant Daniel, seran tres espais que acolliran per primera vegada un concert en el marc d'aquest festival, amb la voluntat de descobrir nous espais de la ciutat.

Els Banys Àrabs, la presó del Museu d'Art, la cova de la Volta, el refugi antiaeri i la Catedral són les altres localitzacions que acolliran els concerts.

Els organitzadors assenyalen que a quatre dels vuit espais s'hi farà, com ja es habitual, una doble sessió per poder respondre a l'alta demanda de públic. Així doncs, el festival tindrà un total de dotze concerts i es posaran a la venda mig miler d'entrades aproximadament. En les dues últimes edicions, els Concerts a Cegues han penjat el cartell d'entrades exhaurides a tots els concerts, en la majoria de casos amb diverses setmanes d'antelació.

L'èxit dels Concerts a Cegues recau en gran part en el seu format innovador. El cicle proposa concerts sorpresa, on el públic no sap quin artista actuarà fins al moment de començar el concert, i ho fa amb actuacions de petit format i amb una proximitat total entre artistes i espectadors. Els concerts tenen un aforament d'entre vint i cinquanta persones, i en el cas dels espais interiors es fan sense equip de so per generar un diàleg més horitzontal entre músics i públic. En els últims tres anys han passat pel festival artistes com Judit Neddermann, Lluís Gavaldà i Joan Pau Chaves, Mazoni o Germà Negre, al costat de veus emergent i apostes de futur.

El festival arrencarà el dissabte 22 d'octubre al claustre de la Catedral i s'allargarà fins al 27 de novembre amb el concert a la presó del Museu d'Art. Les entrades ja es poden comprar al preu de 10 €      a través de la pàgina web concertacegues.cat

Cultura per a tots els públics
Els Concerts a Cegues repetiran en aquesta edició l'aposta social que van estrenar amb èxit ara fa un any. Amb la voluntat d'acostar la cultura a aquelles persones que per diferents circumstàncies en queden excloses, el festival va estrenar aquesta vessant el 2021 amb un doble concert a la residència assistida per a gent gran de la Creu de Palau. 

El vicepresident Albert Piñeira ha destacat en la seva intervenció que «La sorpresa és, sens dubte, el gran tret diferencial i el gran valor del festival, molt ben organitzat per La Tornada. Aquest festival de petit format arriba a la quarta edició ja consolidat com una de les propostes culturals d'èxit a la ciutat.

Albert Piñeira ha incidit en el fet que «aquest projecte busca organitzar concerts de proximitat i que l'espectador s'atreveixi a descobrir noves propostes. I fer-ho en llocs com el Banys Àrabs i la Catedral, o bé en espais com el Palau de Caramany, el Museu del Cinema i la plaça de les Sardanes (que acullen el festival per primera vegada) permet una relació més íntima entre el músic i el públic.

«Per tot plegat, a la Diputació de Girona estem especialment satisfets de col·laborar cada any amb el festival, en compliment de la nostra tasca de dinamització i difusió cultural. Compartim amb vosaltres la voluntat d'acostar la cultura a aquells públics que per diferents circumstàncies en queden exclosos» ha manifestat Piñeira en la presentació del festival.

Dates dels Concerts a Cegues

  • 22 d'octubre - claustre de la Catedral de Girona
  • 29 d'octubre - refugi Antiaeri
  • 6 de novembre - plaça de les Sardanes
  • 12 de novembre - Banys Àrabs
  • 19 de novembre - Museu del Cinema
  • 20 de novembre - Palau de Caramany
  • 26 de novembre - cova de la Volta
  • 27 de novembre - presó del Museu d'Art de Girona