Notícies

Miquel Noguer valora «molt positivament» la temporada d'estiu durant la celebració del Dia Mundial del Turisme

Foto : Miquel Noguer valora «molt positivament» la temporada d'estiu durant la celebració del Dia Mundial del Turisme

El president de la Diputació de Girona i del Patronat de Turisme Costa Brava Girona destaca que les dades de juny, juliol i agost a la Costa Brava i al Pirineu de Girona mostren que «el sector ha superat la pandèmia»

Després d'un parèntesi obligat de tres anys per la situació de pandèmia, el Dia Mundial del Turisme ha tornat a celebrar-se aquest dilluns al matí al castell de Biart, a Masarac (Alt Empordà). La dissetena edició de l'acte, organitzat per la Federació d'Hostaleria de les Comarques de Girona, ha reunit el conjunt d'agents turístics públics i privats de la demarcació, que han fet un primer balanç de la temporada turística. 

Hi han assistit, entre altres autoritats, el president de la Diputació de Girona i del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Miquel Noguer; el president de la Federació d'Hostaleria de les Comarques de Girona, Antoni Escuredo; l'alcalde de l'Ajuntament de Masarac, Lluís Pujol; la delegada del Govern de la Generalitat a Girona, Laia Cañigueral; el subdelegat del Govern espanyol a Girona, Albert Bramon; el president de la Confederación Española de Hoteles y Alojamientos Turísticos (CEHAT), Jorge Marichal; el diputat i alhora vicepresident primer del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Jaume Dulsat, i el diputat de la Diputació de Girona Quim Ayats. 

En la seva intervenció, el president, Miquel Noguer, ha fet referència a les bones xifres turístiques d'aquesta temporada 2022 a la Costa Brava i el Pirineu de Girona i ha «posat en valor la col·laboració publicoprivada del Patronat de Turisme Costa Brava Girona». «En espera de rebre les xifres d'arribades i pernoctacions corresponents al mes de setembre, s'han acomplert les previsions i les perspectives que teníem. Podem dir que el sector ha superat la pandèmia», ha recalcat. 

Segons dades de la Fundació Eurecat a través de la plataforma Tourism Data System (TDS), entre el gener i l'agost d'aquest 2022 han arribat a la demarcació de Girona 5,5 milions de turistes, que han generat 19 milions de pernoctacions. En comparació amb l'ocupació registrada en el mateix període del 2019, la destinació ha experimentat un creixement global del 6,9 % pel que fa a nombre de turistes i un increment global del 2,6 % quant al nombre de pernoctacions a les diverses tipologies d'allotjaments turístics oferts. 

El president de la Diputació de Girona ha fet èmfasi en la voluntat de tornar a dinamitzar l'aeroport Girona-Costa Brava per tal de convertir-lo, una altra vegada, en una infraestructura potent. 

L'acte també ha servit per comentar l'evolució del mercat en un context de recessió econòmica global i d'alarmisme per la incertesa de la inflació, i per compartir els reptes futurs del sector, que passen per trobar l'equilibri entre el desenvolupament de l'activitat i un ús òptim dels recursos patrimonials i socials.