Notícies

Mil cinc-centes nenes, joves i dones omplen el centre de Girona en la desena edició de la Jornada de l'Esport Femení

Foto : Fotos: M. Millan

Les activitats han tingut lloc aquest matí en diferents espais de la zona cèntrica de Girona: la plaça de Salvador Espriu, la plaça de Calvet i Rubalcaba, la llera del riu Onyar i la plaça de Catalunya

La vicepresidenta quarta de la Diputació de Girona, Maria Àngels Planas, ha assistit a l'acte central, juntament amb altres autoritats i representants d'entitats esportives i col·laboradores

La Jornada de l'Esport Femení és un esdeveniment arrelat i consolidat a la ciutat de Girona. S'ha tornat a constatar enguany, en una desena edició que ha servit per recuperar el format habitual després d'un any (2021) de canvis obligats per la pandèmia. En total, mil cinc-centes nenes, joves i dones han participat, en un moment o altre d'aquest matí, en les activitats proposades a la plaça de Salvador Espriu, la plaça de Calvet i Rubalcaba, la llera del riu Onyar i la plaça de Catalunya. 

S'hi han pogut practicar fins a dinou disciplines esportives (hoquei sobre patins, tennis de taula, gimnàstica artística, voleibol, piragüisme, atletisme, rugbi, gimnàstica rítmica, halterofília, bàsquet, futbol, handbol, patinatge, escacs, judo, tennis, patí, marxa nòrdica i paleotraining), a més dels jocs tradicionals del bèlit i les bitlles catalanes. 

En paral·lel, també s'han organitzat activitats d'entrenament d'exercicis hipopressius, de marxa nòrdica i de pilates, i una sortida de caminadores i corredores per preparar la novena Cursa de la Dona, que tindrà lloc el proper 9 d'octubre. També hi ha hagut activitats d'assessorament en fisioteràpia, així com tallers de psicologia, nutrició esportiva i perspectiva de gènere en l'àmbit esportiu, i un taller de sensibilització i conscienciació sobre la realitat de les nenes, noies i dones en l'àmbit esportiu, organitzat per la Secretaria General de l'Esport i l'Activitat Física i els Serveis Territorials del Departament d'Igualtat i Feminismes de la Generalitat a Girona. A més, s'hi ha portat a terme la xerrada «Dona i esport: beneficis per a l'edat adulta», organitzada pel Col·legi Oficial de Llicenciats en Educació Física i Ciències de l'Activitat Física i de l'Esport de Catalunya (COPLEFC).

Al migdia, ha tingut lloc l'acte central a la plaça Salvador Espriu, en què han participat representants de les entitats esportives i col·laboradores i les autoritats. Entre elles, l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; la vicepresidenta quarta de la Diputació de Girona, Maria Àngels Planas; la secretària general de l'Esport i de l'Activitat Física, Anna Caula; el regidor d'Educació, Infància i Esports, Àdam Bertran; la regidora de Seguretat en el Treball i Salut, Eva Palau; la representant territorial de l'Esport a Girona, Anna Julià, i la directora dels Serveis Territorials d'Igualtat i Feminismes, Marta Casacuberta.

També hi han assistit dues de les cinc ambaixadores d'aquesta edició, la ciclista de muntanya de Flaçà Txell Figueras i la surfista de neu de Girona Nora Cornell, que ha fet una exhibició amb monopatí. Les altres tres -Isabel Sánchez Aran (apnea), Yasmina Alcaraz (àrbitra de bàsquet) i Laia Palau, ambaixadora d'honor- no hi han pogut ser presents per motius professionals. 

La Jornada de l'Esport Femení, que va néixer el 2013, està organitzada per l'Ajuntament de Girona i la Diputació de Girona, en col·laboració amb la Generalitat de Catalunya i el Consell Esportiu del Gironès.