La meitat de les empreses guardonades en la darrera edició han incrementat la seva facturació, una tercera part han ampliat la plantilla i totes recomanarien participar en el programa
Fomentar la dinamització econòmica, la innovació i l'autoocupació a les comarques gironines amb l'objectiu de millorar la competitivitat. La Diputació de Girona, a través del Servei de Promoció i Desenvolupament Econòmic Local, treballa des de fa temps en aquesta línia, i un dels eixos principals és el suport a l'emprenedoria, sent conscient que la petita i la mitjana empresa són el motor del territori gironí.
La corporació ha publicat les bases de la nova edició dels premis Projecta't, uns guardons instaurats el 2019 amb la voluntat de donar un impuls als empresaris i autònoms de la demarcació que volen fer créixer el seu negoci. La iniciativa s'emmarca en el programa d'emprenedoria «CO-CREIX» i compta amb el suport del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea.
Després de tres edicions, els guardons estan consolidats entre el teixit empresarial del territori. Fins ara, s'han premiat vint-i-vuit iniciatives d'àmbits tan diversos com l'hostaleria, l'arquitectura, les aplicacions de mòbils i noves tecnologies, els serveis d'edició audiovisuals, l'escultura o la consultoria immobiliària. S'hi han ofert, en total, 1.065 hores de mentoria, que han anat a càrrec de quaranta experts.
Per comarques, el Gironès (16) i la Selva (7) són les que, majoritàriament, s'han endut el gruix dels guardons. També n'han obtingut alguns projectes empresarials de l'Alt Empordà (2) i del Baix Empordà, la Garrotxa i el Ripollès (1).
De les empreses guardonades en la darrera edició, la meitat han incrementat la facturació, i una tercera part, la plantilla. Per tant, han experimentat una evolució positiva en els seus negocis. Totes, de fet, han coincidit a recomanar la participació als premis Projecta't a altres emprenedors de les comarques gironines.
Cécile Ribas va ser una de les guanyadores de la tercera edició. Es dedica a l'escultura ceràmica al municipi de Breda, al Montseny. Afirma que la mentoria l'ha ajudat a entendre millor el funcionament del mercat de l'art actual i a establir un perfil més competitiu. També té molts més coneixements i recursos a l'hora de vendre un projecte i d'establir els preus dels seus productes, fet que li ha permès negociar contractes a l'alça i incrementar les vendes.
En aquesta línia, Daniel Toro, fundador de la consultoria immobiliària Intertoro de Castell-Platja d'Aro, comenta: «El mentor va establir un pla de treball amb unes dates i uns objectius molt concrets que cada setmana revisàvem. Els resultats es van anar assolint a poc a poc, però quan mires enrere, t'adones que s'ha fet molta feina». Toro constata que feia falta una estratègia, i aquest premi li ha donat exactament el que necessitava.
La quarta edició, en marxa
Enguany, es podran presentar a la quarta edició les empreses creades entre l'1 de gener de 2018 i el 31 de desembre de 2021 i els autònoms donats d'alta en el mateix període, amb domicili fiscal i centre de treball a les comarques gironines.
D'entre tots els aspirants, es premiaran fins a un màxim de deu candidatures. És imprescindible que tinguin identificat un repte o una oportunitat de millora, com ara el desenvolupament d'un nou producte o servei, l'accés a nous mercats, innovacions tècniques en els processos productius, l'obtenció de segells de qualitat o iniciatives que contribueixin a l'impuls del negoci a curt termini.
Els guardonats obtindran l'assessorament especialitzat d'experts que, al llarg de sis mesos, els ajudaran a definir i a desenvolupar l'estratègia empresarial en l'àmbit que necessitin per tal de fer créixer el projecte.
El termini per inscriure's en aquesta quarta edició dels premis Projecta't començarà el dimarts 1 de novembre i s'allargarà fins al 30 de novembre, ambdós inclosos. Tota la informació i els requeriments per presentar-se a la convocatòria d'enguany es poden trobar al lloc web dels premis.