Notícies

El president de la Diputació, Miquel Noguer, i el diputat de Desenvolupament Sostenible, Joan Fàbrega, reben l'alcalde d'Elda

Foto : El president de la Diputació, Miquel Noguer, i el diputat de Desenvolupament Sostenible, Joan Fàbrega, reben l'alcald

El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, i el diputat de Desenvolupament Sostenible, Joan Fàbrega, han rebut avui dimarts l'alcalde d'Elda, Rubén Alfaro.

L'alcalde del poble alacantí, juntament amb altres representants del municipi, han conegut de primera mà les bones pràctiques de la corporació en l'Agenda 2030, una estratègia global per solucionar els problemes socials, econòmics i mediambientals del planeta, i els objectius de desenvolupament sostenible (ODS) que es porten a terme a la Diputació de Girona.

Així mateix, han intercanviat impressions i han incidit en la necessitat de treballar per l'Agenda 2030 des dels municipis i des dels ens supramunicipals per unir sinergies.

L'Agenda 2030 serà un èxit si administracions públiques, empreses, societat civil i ciutadania treballen conjuntament i tenen present els ODS en cadascuna de les actuacions que emprenen. Es tracta d'adquirir una visió global i de prendre decisions que donin resposta als reptes del present però sense condicionar les capacitats de les generacions futures.

Aproximadament el 60 % de les fites que marca l'Agenda 2030 són d'àmbit local. Per aquest motiu, la Diputació de Girona, que té com a objectiu prioritari ajudar els ajuntaments, treballa per esdevenir el motor d'implantació de l'Agenda al món local. A més a més, la Diputació forma part activa de l'Aliança 2030 per a l'Agenda 2030, a la qual es va subscriure amb la signatura de l'Acord nacional per a l'Agenda 2030, en què administracions públiques, universitats, empreses i entitats del tercer sector es comprometen a treballar conjuntament per assolir els ODS.