Notícies

L'AIE beca l'alumnat de música tradicional del Conservatori de Girona amb cinc mil euros 

Foto : Fotografies: Raül Costal / Conservatori

Poden optar per aquesta beca els estudiants de tible, tenora, fiscorn, flabiol i tamborí que obtinguin una qualificació final mínima de l'instrument de 8 punts sobre 10 

El vicepresident segon i diputat de Cultura, Albert Piñeira, destaca que aquest és un premi a «l'esforç i la feina ben feta» 

Després de la bona acollida del curs passat, la Societat d'Artistes, Intèrprets o Executants de l'Estat espanyol (AIE) ha becat novament l'alumnat de música tradicional del Conservatori de Girona. L'aportació total és de 5.000 €    , que es repartiran entre un import màxim per beca de 1.250 €     i accions requerides dins el departament de música tradicional, ja siguin a compte de formació o adquisició d'instruments o partitures. Un total de set alumnes de flabiol i tamborí, tible, tenora i fiscorn van rebre aquests ajuts durant l'acte que va tenir lloc aquest dijous a l'auditori Viader de la Casa de Cultura de Girona. 

El vicepresident segon i diputat de cultura, Albert Piñeira, va destacar la dedicació i el treball que requereix l'estudi de la música, i va afegir que aquesta beca suposa «un premi a l'esforç i a la feina ben feta». I és que, per obtenir-la, cal que els alumnes hagin assolit una qualificació mínima de l'instrument de 8 punts sobre 10. 

La Societat d'Artistes, Intèrprets o Executants de l'Estat espanyol concedeix cada any prop de cent cinquanta beques de formació o d'ampliació d'estudis musicals i d'alta especialització. El curs 2020/2021 va ser la primera vegada que en concedia una per a un gènere musical concret, com és el cas de la cobla. 

L'arrelament de la cobla a les comarques gironines va ser una raó fonamental perquè el president de l'Associació, Luis Cobos, escollís el Conservatori de Música de Girona per concedir aquests ajuts. Durant l'entrega de beques d'aquest dijous, el conseller de l'AIE, Antoni Mas, va mostrar-se satisfet davant la decisió de l'AIE d'afavorir els instruments característics de la cobla. 

Des de l'any 2007, el Conservatori de Girona compta amb l'Escola de Cobla, on s'imparteixen classes dels instruments característics d'aquesta formació. Aquests mateixos alumnes són els que nodreixen la Cobla del Conservatori, dirigida per Francesc Cassú. Per altra banda, l'alumnat té l'oportunitat d'assistir a la classe de composició i instrumentació per a cobla per completar la seva formació.