Notícies

Es busquen actors i actrius amateurs per participar en la coproducció FITAG - Girona amb la companyia Noite Bohemia de La Corunya

Foto : Es busquen actors i actrius amateurs per participar en la coproducció FITAG - Girona amb la companyia Noite Bohemia d

El càsting tindrà lloc els dies 1 i 2 de juliol i cal inscripció prèvia a fitag@fitag.cat

Formació teatral amb el director gallec Javier Fernández Mariño

L'obra s'estrenarà el darrer dia del FITAG al teatre municipal de Girona


El Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona (FITAG) obre les inscripcions al càsting d'actors i actrius amateurs per participar en la coproducció del FITAG 2022 amb la companyia gallega Noite Bohemia. Les proves tindran lloc el divendres 1 i el dissabte 2 de juliol a la Casa de Cultura de la Diputació de Girona.

El càsting està obert a tothom que vulgui presentar-s'hi. Cal tenir una mínima habilitat o experiència teatral, o bé ser actors amateurs, tant en el camp de la dansa com de l'actuació. Cada any el FITAG fa una coproducció amb un grup nacional de l'Etat espanyol o internacional. La coproducció implica una experiència formativa, pedagògica i didàctica que aquest any anirà a càrrec del director de la companyia gallega, Javier Fernández Mariño.

El director del FITAG, Martí Peraferrer, ha dit  que «aquest any hem escollit el grup teatral de La Corunya Noite Bohemia perquè és un grup que coneixem bé i quan li hem proposat fer un espectacle amb actors gironins i actors gallecs han respost immediatament amb la proposta d'un clàssic teatral que encara no podem revelar».

La formació teatral serà els matins durant els dies del FITAG, del 22 al 26 d'agost, i s'estrenarà el darrer dia del Festival, el 27 d'agost, al teatre municipal de Girona.

Durant una setmana doncs, actors i actrius de les comarques gironines podran enriquir les seves aptituds i aprendre noves maneres de fer teatre amb el director Javier Fernández Mariño, juntament amb actors i actrius gallecs.

Es busquen actors i actrius amateurs de diversos perfils i edats. La peça a presentar té caràcter textual. Es demana compromís total i disponibilitat d'horaris en les dates del mes d'agost en què es faran els assajos.

Totes les persones interessades a presentar-se al càsting s'han d'inscriure a l'adreça: fitag@fitag.cat i indicar-hi el nom, l'edat i la preferència d'horari.


Noite Bohemia

Noite Bohemia és una companyia de teatre juvenil que neix a l'IES Ramón Menéndez Pidal de la Corunya l'any 2008. Aquest projecte té l'origen en les inquietuds d'un grup d'alumnes que volien fer teatre al seu institut.

Es tracta en principi d'un grup de teatre escolar que ha anat creixent al llarg dels anys, fins a convertir-se en una de les companyies de teatre juvenil més reconegudes a l'Estat espanyol i en l'àmbit internacional.
 
Actualment té una programació estable, amb una gira anual que recorre els teatres més prestigiosos d'Espanya i de l'estranger, com: Teatro Colón de la Corunya; Teatro Romano de Sagunt; Teatro Romano de Mèrida; Teatro Jovellanos de Gijón; Teatro Campos Elíseos de Bilbao; Teatro Romano d'Itàlica a Sevilla; Teatro Gil Vicente de Coimbra (Portugal) entre d'altres. Amb un públic de més de 10.000 persones er temporada.  

La companyia de teatre està dirigida des dels seus inicis per Javier Fernandez Mariño i té com a directores de categories inferiors, Laura Bello García i Gemma Varela García.