Notícies

El president Miquel Noguer participa en la presentació de la nova Agenda dels Pobles i Ciutats de Catalunya 2050

Foto : El president Miquel Noguer participa en la presentació de la nova Agenda dels Pobles i Ciutats de Catalunya 2050

Ha tingut lloc al museu Marítim de Barcelona en el marc de l'Assemblea Urbana de Catalunya

El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, ha participat en la presentació de la nova Agenda dels Pobles i Ciutats de Catalunya 2050, que ha tingut lloc aquest matí al museu Marítim de Barcelona.

L'Assemblea Urbana de Catalunya, presidida pel vicepresident i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, ha aprovat i presentat la nova Agenda dels Pobles i Ciutats de Catalunya 2050. hi han participat també Victoria Alsina, consellera de Govern Obert i Afers Exteriors; Teresa Jordà, consellera d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, i Antoni Morral, delegat territorial del Govern a Barcelona.

Altres assistents han estat Núria Marín, alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat i presidenta de la Diputació de Barcelona; Janet Sanz, segona tinent d'Alcaldia de l'Ajuntament de Barcelona; Jordi Giró, president de la Confederació d'Associacions Veïnals de Catalunya; Noemí Llauradó, presidenta de la Diputació de Tarragona; Jordi Latorre, vicepresident primer de la Diputació de Lleida; Ricard Font, secretari general del Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori; Isidre Gavín, secretari de Territori i Mobilitat; Xavier Fornells, secretari d'Estratègia, Informació i Coordinació Territorial; Dani Marco, director general d'Innovació i Economia Digital; Maria Galindo, directora general de Nació Digital i Agenda Urbana; Anna Seijas, directora general d'Actuacions Territorials Estratègiques; Jesús Fierro, director general de Polítiques de Muntanya i del Litoral; Mercè Conesa, directora de l'INCASOL, i Pere Torres, director general de l'ATM de l'Àrea de Barcelona.

La benvinguda a l'acte ha estat a càrrec de Maria Galindo, directora general de Nació Digital i Agenda Urbana i secretària de l'Assemblea dels Pobles i Ciutats de Catalunya.

S'ha aprovat l'acta de la segona sessió de l'Assemblea Urbana de Catalunya, celebrada al Palau de Pedralbes el dia 17 de febrer de 2020. I Maria Galindo ha donat compte del procés d'implementació de la Nova Agenda Urbana de Nacions Unides a Catalunya.

L'acte ha finalitzat amb l'aprovació de la nova Agenda dels Pobles i Ciutats de Catalunya.

En la seva intervenció, el president Miquel Noguer ha destacat: «La Diputació de Girona està compromesa amb l'Agenda Urbana de Catalunya, per garantir un futur més sostenible, amb la mirada posada, com la resta d'institucions, en el 2050, amb uns reptes de país com són la transició digital i la transició verda».
«La nostra institució ja treballa des de l'inici del mandat pel compliment de l'Agenda 2030, l'estratègia global de les Nacions Unides per solucionar els problemes socials, econòmics i mediambientals del planeta, i es compromet a l'assoliment dels objectius de desenvolupament sostenible. Vam crear un servei transversal anomenat Desenvolupament Sostenible, que depèn directament del centre gestor de Presidència.
Des de la nostra administració local contribuïm al fet que la demarcació de Girona integri els quatre àmbits de la sostenibilitat: l'econòmic, el social, el mediambiental i el de bon govern en la planificació, execució i avaluació de projectes, en consonància amb l'Agenda 2030 i els disset objectius de desenvolupament sostenible de les Nacions Unides», ha afegit el president Noguer .

I ha conclòs la seva intervenció dient: «És així, treballant des de la nostra demarcació, que podrem fer front a l'Agenda dels Pobles i Ciutats de Catalunya 2050, tot reafirmant la sincronia necessària de l'Agenda Urbana de Catalunya amb els objectius fixats a la Declaració de Quito sobre ciutats i assentaments humans sostenibles per a totes les persones, amb els objectius globals de desenvolupament sostenible de l'Agenda 2030 i amb els principis i plans d'acció de l'Agenda Urbana Europea».

Assemblea Urbana de Catalunya

L'Assemblea Urbana de Catalunya és l'òrgan col·legiat que es va constituir l'any 2018 per a redactar la que inicialment es va definir com Agenda Urbana de Catalunya, que finalment ha acabat denominant-se Agenda de pobles i ciutats Catalunya 2050, perquè ha estat feta per a tenir en compte les singularitats de cada municipi del país.

El procés de redacció ha comptat amb un procés de participació ciutadana amb unes 700 persones i una dotzenda de grups de treball. A banda, també hi han participat uns 200 menors d'entre 8 i 17 anys a través del Consell Nacional dels Infants i Adolescents de Catalunya.