Notícies

Miquel Noguer inaugura el Summit de la Gastronomia, en el marc del Basque Culinary Center, al Mas Marroch

Foto : Miquel Noguer inaugura el Summit de la Gastronomia, en el marc del Basque Culinary Center, al Mas Marroch

El president de la Diputació de Girona i del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Miquel Noguer, ha donat la benvinguda aquest dimarts al matí al Summit de la Gastronomia, una cimera impulsada pel Basque Culinary Center amb el títol «Comida que acoge», que té lloc durant tot el dia al Mas Marroch, a Vilablareix. 

El programa inclou una jornada de diàleg i reflexió que reuneix diversos actors de primer nivell de l'ecosistema gastronòmic i que serveix per compartir visions orientades a potenciar la gastronomia com a sector estratègic. També s'hi ha anunciat la guanyadora de la setena edició del Basquet Culinary World Prize (BCWP), proposada pel Basque Culinary Center i el Govern Basc. Ha estat la xef de Sierra Leone Fatmata Binta. 

Tant aquest esdeveniment com la reunió anual del Consell Internacional del Basque Culinary Center dels dies previs rep el suport de la Diputació de Girona, a través del segell de qualitat agroalimentari Girona Excel·lent, i del Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la mateixa corporació.

En la seva intervenció, Miquel Noguer ha manifestat: «Vincular-nos a un esdeveniment de tant prestigi ens permet reforçar el nostre posicionament dins del circuit internacional de destinacions gastronòmiques mundials. Ho concebem com una magnífica oportunitat per donar a conèixer encara més l'excel·lent qualitat del producte local i seguir projectant la cuina gironina entre xefs de renom internacional i prescriptors de prestigi.». 

També han assistit a l'acte el viceconseller d'Agricultura, Pesca i Política Alimentària del Govern Basc, Bittor Oroz; la directora general de Turisme de la Generalitat de Catalunya, Marta Domènech; el director general del Basque Culinary Center, Joxe Mari Aizega, i el xef del Celler de Can Roca, Joan Roca. 

Més de 200 participants

En la cimera d'avui, s'hi exposen les claus per visualitzar la gastronomia com un espai dinàmic d'acollida, de tendències, com diferents formes d'entendre la creativitat i la innovació, d'interpretar el territori, d'alimentar i dialogar amb les diferents cultures, identitats i noves audiències. Es tracta d'una trobada en la qual actors de primer nivell de l'ecosistema gastronòmic (xefs, experts i mitjans de comunicació) comparteixen visions i reflexions orientades a potenciar la gastronomia com a sector estratègic, mostren exemples de bones pràctiques i aporten mirades creatives. 

Entre aquests actors hi ha reconeguts cuiners internacionals, com Michel Bras, Gastón Acurio, Fina Puigdevall, Enrique Olvera i Trine Hahnemann, alhora que representants d'una nova generació de cuiners de renom, personalitats i experts de diferents àmbits, com Manu Buffara, Josh Niland, Pia Leon, Narda Lepes, Elena Reygadas i Juancho Martini, i referents més locals, com Nandu Jubany, Elisabet Nolla o Pere Planagumà, entre altres. 

A més, durant la jornada de continguts es desplegarà un àpat fred (lunch) al Mas Marroch en el qual participaran diferents productors locals certificats amb el segell de qualitat Girona Excel·lent, on ressaltaran la tradició, l'origen i la sostenibilitat culinària locals a través d'una experiència gastronòmica que al seu torn buscarà generar dinàmiques participatives per continuar compartint visions.