Notícies

L'Associació de Donants de Sang de Girona homenatja la Diputació de Girona per la seva tasca envers la donació de sang

Foto : Fotografies: Associació Donants de Sang de Girona

La vicepresidenta tercera, Maria Puig, recull la placa commemorativa

Aquest matí ha tingut lloc la 45a assemblea de l'Associació de Donants de Sang de Girona al Centre Cultural La Mercè amb la participació de la vicepresidenta tercera de la Diputació de Girona, Maria Puig.
Durant l'acte s'ha fet un homenatge a la Diputació de Girona per la seva tasca envers la donació de sang. En la reunió de la Junta Directiva del 19 de febrer de 2022 i a proposta de la Comissió Executiva, es va acordar atorgar a la Diputació de Girona aquest reconeixement.
La vicepresidenta Maria Puig ha recollit la placa commemorativa i ha destacat: «Des de les institucions apostem per la funció social de divulgar, fomentar i orientar el comportament de la societat per assolir una conscienciació ètica i responsable que doni resposta a l'enorme i esperançador repte que els avenços científics permeten en medicina: la possibilitat de salvar vides i recuperar la salut gràcies a les transfusions de sang o derivats. Però sou les associacions de donants de sang, amb la vostra capacitat de comunicació social i potencial humà no professional, els elements indispensables per conduir i estimular la participació de la comunitat».
Maria Puig ha afegit: «La necessitat de sang és constant i, per tant, també ho són les donacions dels voluntaris. Així doncs, no és necessari explicar la importància que tenen els donants de sang per a la salut de tothom, ja que tots estem exposats a necessitar una transfusió sanguínia algun dia. Constatem dia a dia que la donació de sang és un acte solidari i de participació ciutadana que beneficia el conjunt de la societat. La figura del donant de sang és tot un exemple de comportament cívic i de solidaritat».
«Des de la Diputació de Girona volem expressar el nostre enorme agraïment pel treball i dedicació incondicional de l'Associació de Donants de Sang de Girona sobretot en aquests temps difícils i incerts que ha comportat la pandèmia de la covid-19», ha continuat dient. I ha finalitzat: «En nom de la Diputació de Girona us agraïm el reconeixement que ens feu per la nostra tasca, com a institució pública, envers la donació de sang».