Notícies

El president del Consorci de les Gavarres es reuneix amb el director dels Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat

Foto : El president del Consorci de les Gavarres es reuneix amb el director dels Serveis Territorials de Cultura de la Gener

L'objectiu és establir sinergies i teixir aliances de col·laboració entre les dues institucions

Pau Presas i Josep Calatayud s'han trobat a la finca pública de Can Vilallonga, a Cassà de la Selva

El vicepresident segon de la Diputació de Girona i president del Consorci de les Gavarres, Pau Presas, s'ha reunit amb el director dels Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Josep Calatayud, amb l'objectiu d'establir sinergies i teixir aliances de col·laboració entre les dues institucions.

La trobada ha tingut lloc aquest dimecres al migdia a la finca pública de Can Vilallonga, a Cassà de la Selva, on també han participat el gerent de l'ens adscrit a la Diputació de Girona, Marc Vilahur, i part de l'equip tècnic del Consorci de les Gavarres. 

Durant la reunió s'han visitat les instal·lacions de la finca de Can Vilallonga, gestionada pel Consorci de les Gavarres, on periòdicament es realitzen activitats educatives, ambientals i culturals, com per exemple el Festival Art i Gavarres. 

Precisament el Festival Art i Gavarres, que es pot visitar als municipis de Celrà, Girona, Cassà de la Selva, Llagostera i Forallac fins al 15 de desembre, s'ha posat com a exemple de «la interacció del patrimoni natural amb la cultura i la sostenibilitat de l'entorn». Pau Presas ha transmès a Josep Calatayud que  «la cultura i la natura són dos elements essencials per a l'estratègia transversal de gestió de l'espai natural protegit que s'impulsa des del Consorci de les Gavarres». En aquest sentit, Presas ha destacat que «la col·laboració entre els diversos agents del territori i les administracions locals i supramunicipals és clau per seguir treballant i desenvolupant polítiques que conciliïn la protecció i la promoció del medi natural, i fer-ho des de la cultura s'ha demostrat que dona molt bons resultats».  

Val a dir que la promoció de la natura i de la cultura són dos elements indispensables per al compliment dels objectius de desenvolupament sostenible a què s'han compromès tant la Diputació de Girona com el Govern de la Generalitat de Catalunya. 

Presas i Calatayud han convingut seguir treballant conjuntament per concretar accions encaminades en aquesta línia.