Notícies

Ddgi.tv ens acosta a la protecció i preservació del medi ambient que duu a terme la Diputació de Girona

Foto : Ddgi.tv ens acosta a la protecció i preservació del medi ambient que duu a terme la Diputació de Girona

El diputat Lluís Amat parlarà sobre els projectes i serveis que es duen a terme per conservar el patrimoni natural, sobre la gestió forestal o les accions en matèria d'energia i clima, el dijous 14 d'octubre a les 21.30 h a Televisió de Girona

El dissetè i penúltim capítol del programa Ddgi.tv, que pretén difondre tot el que fa la Diputació de Girona per als municipis i per a la ciutadania, s'emetrà el dijous 14 d'octubre, a les 21.30 h, per Televisió de Girona, i estarà dedicat a l'àmbit del medi ambient.

El programa entrevista el diputat delegat de Medi Ambient, Lluís Amat, que parlarà sobre el treball que fa la Diputació de suport als ajuntaments per conservar el patrimoni natural, per executar serveis i projectes de gestió forestal i en relació amb l'acció en matèria d'energia i clima. També parlarà sobre les eines que es posen a l'abast de la societat gironina per promoure l'educació i la sensibilització ambientals.

A la segona part, el programa es desplaçarà a la Jonquera per veure de prop els treballs de prevenció d'incendis que es porten a terme en punts estratègics del corredor d'infraestructures de l'Alt Empordà, com l'N-II i l'AP-7.

Aquesta actuació, que s'emmarca en el projecte POCTEFA COOPEREM, de cooperació operativa d'emergències i prevenció d'incendis, té per objectiu desenvolupar una política conjunta de col·laboració entre Catalunya i França en matèria de prevenció i gestió del risc, per millorar la capacitat d'anticipació i resposta dels actors del territori transfronterer davant dels incendis forestals.

L'actuació es concreta en una planificació global d'accions de reducció de la vegetació per a la prevenció d'incendis forestals en els sectors més vulnerables de l'àmbit de la Jonquera - el Pertús i el seu corredor d'infraestructures, una millora dels sistemes d'informació cartogràfica i el desenvolupament d'eines d'intervenció conjunta entre bombers catalans i dels pirineus orientals.

El programa també ens mostrarà com es despleguen les oficines de transició energètica (OTE), en aquest cas a la comarca del Baix Empordà, on s'estan creant comunitats locals d'energia, es potencia l'autoconsum compartit d'energia als polígons industrials, es treballa la rehabilitació energètica d'edificis residencials i es promou la mobilitat sostenible.

Es pot accedir al setzè programa de Ddgi.tv a través de l'enllaç https://www.youtube.com/watch?v=x6ng1OezUAY&feature=youtu.be.