Notícies

Reempresa i la Diputació de Girona eviten el tancament de dotze negocis durant el primer semestre de l'any

Foto : Reempresa i la Diputació de Girona eviten el tancament de dotze negocis durant el primer semestre de l'any

La Cecot, Autoocupació i la Diputació de Girona, a través dels consells comarcals, treballen conjuntament des del 2013 amb l'objectiu d'evitar el tancament de negocis per falta de relleu 

Reempresa, el mercat de compravenda de petites i mitjanes empreses de Catalunya, preveu tancar el 2021 amb una quinzena de negocis salvaguardats gràcies a aquest conveni de col·laboració

La Cecot, la Fundació Autoocupació i la Diputació de Girona han evitat durant aquest primer semestre de l'any el tancament de dotze negocis gironins. Ho han fet a través del programa Reempresa, el mercat de compravenda de petites i mitjanes empreses de Catalunya, que va néixer l'any 2011 amb l'objectiu d'evitar el tancament de negocis viables per falta de relleu. 

Són dades que totes les parts implicades valoren com a molt positives, tenint en compte el context de crisi econòmica generada per la COVID-19. Es preveu que, quan acabi l'any, aquesta xifra podria pujar fins a la quinzena d'empreses salvades. 

Des del gener d'aquest any, Reempresa, a través d'aquest conveni amb la Diputació de Girona, ha atès prop d'una trentena de persones emprenedores interessades a comprar un negoci en funcionament i 25 empreses amb intenció de vendre's, i ha iniciat un total de 19 processos de reobertura.  

A la demarcació de Girona, Reempresa treballa amb ajuntaments i consells comarcals des del 2013 amb l'objectiu d'acostar aquest servei gratuït a tot el teixit emprenedor i empresarial del territori. Així doncs, Reempresa disposa de punts d'atenció a Banyoles, Figueres, Girona, la Bisbal d'Empordà, Olot, Palafrugell, Puigcerdà, Ripoll, Sant Feliu de Guíxols, Santa Coloma de Farners i Vulpellac. 

Des que van signar el conveni de col·laboració, el Centre de Reempresa de Catalunya juntament amb la Diputació de Girona han evitat el tancament de 118 empreses gironines, amb la qual cosa s'han salvaguardat 234 llocs de treball del territori.

Ca la Nor de Banyoles, un dels últims casos d'èxit del servei

Ca la Nor és una botiga d'alimentació banyolina que estava en funcionament des del 1965. Ara, Coralí Guillaume n'ha agafat el relleu amb l'objectiu de donar continuïtat al negoci i espera anar-hi aplicant canvis de manera progressiva. L'emprenedora explica que feia temps que buscava algun negoci que se cedís perquè «no volia començar de zero», i que, «buscant per Internet», va trobar els anuncis de Reempresa. Per Guillaume, Reempresa l'ha ajudat «a definir millor el que buscava» i li ha donat «confiança i seguretat» en els passos que ha hagut d'anar fent.