Notícies

El veïnat Costa de Santa Brígida d'Amer ja disposa d'abastament d'aigua en alta amb el suport de la Diputació

Foto : El veïnat Costa de Santa Brígida d'Amer ja disposa d'abastament d'aigua en alta amb el suport de la Diputació

El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, ha participat aquest divendres a la tarda en la inauguració de les obres, que es van acabar el mes passat

El veïnat Costa de Santa Brígida, dins el terme municipal d'Amer, té finalment un servei en xarxa d'aigua potable. El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, ha participat aquest divendres a la tarda en la inauguració de les obres d'abastament en alta d'aquest nucli, format actualment per vint-i-nou habitatges, entre els quals es troba un restaurant (La Masia d'Amer) i un altre espai que s'utilitza com a habitatge turístic.

Es tracta d'una actuació llargament reivindicada perquè, fins ara, el veïnat s'abastia de manera privada d'aigües superficials i fonts, sotmeses a estiatges o interrupcions estacionals. Les obres, que s'han portat a terme entre el febrer i el juny d'aquest 2021, han consistit en la construcció d'una nova canonada d'impulsió des del polígon industrial anomenat el Rieral i també d'un nou dipòsit a la part alta del veïnat que actuarà com a dipòsit de reserva per als habitatges dels veïns i també per al nucli de la població d'Amer en cas de necessitat.

En la seva intervenció, Miquel Noguer ha destacat que «aquesta actuació suposa un gran pas per posar fi a una necessitat i, alhora, una reivindicació que ve de molts anys enrere. A la Diputació de Girona, com a ajuntament d'ajuntaments, teníem clar que ens havíem d'implicar en el finançament del projecte perquè es pogués tirar endavant». En l'acte, també hi han participat l'alcaldessa d'Amer, Maria Rosa Vila, i el director de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) a Girona, Àlex Rocas.

Les obres han tingut un import total de 243.000 euros. L'ACA n'ha finançat un 60%; la Diputació de Girona, gairebé un 20% i la resta ha anat a càrrec de l'Ajuntament d'Amer. 

Abans de la inauguració, el president de la Diputació de Girona ha estat rebut a les dependències municipals per l'alcaldessa. Allà, Miquel Noguer ha signat en el Llibre d'Honor.