Notícies

Pau Presas coneix els projectes i les necessitats de Madremanya, Flaçà i la Pera

Foto : Foto: E. Kelele

El vicepresident primer de la Diputació de Girona, Pau Presas, s'ha desplaçat aquest matí a Madremanya, Flaçà i la Pera per continuar amb la tasca de visitar els municipis de les comarques gironines per conèixer de primera mà els seus projectes, així com les necessitats dels seus ajuntaments i dels veïns que requereixen una resposta més immediata. 

A Madremanya, s'ha reunit a l'Ajuntament amb l'alcaldessa, Anna Iglesias, que li ha parlat sobre les tasques d'arranjament de la carretera GIV-6701 que s'estan portant a terme actualment, i també sobre diverses propostes de millora en matèria de seguretat viària en col·laboració amb la Diputació. També li ha transmès la necessitat de pavimentar alguns carrers i resoldre problemes del clavegueram. Més tard, s'han traslladat al Centre Intergeneracional Rural, un centre cívic reformat amb el suport de la corporació, i han parlat sobre les potencialitats dels projectes de les Gavarres i de monuments del municipi. 

Posteriorment, Pau Presas s'ha desplaçat fins a Flaçà, on ha estat rebut per l'alcalde, Joan Adroher, i la regidora Rosa Maria Vila. En la trobada al consistori, han tractat sobre les preocupacions i els projectes de futur per al municipi: des de temes relacionats amb l'ensenyament, fins a temes mediambientals, com ara la instal·lació de plaques fotovoltaiques, i també han tocat qüestions d'accessos i mobilitat. En aquest sentit, l'alcalde i la regidora han agraït la tasca de la Diputació de Girona en les obres de recuperació de la passera de Sobrànigues. 

Finalment, el vicepresident primer ha tancat el seu recorregut pel Gironès i el Baix Empordà a la Pera. L'alcalde d'aquesta localitat, Oriol Balliu, li ha explicat els projectes que estan promovent des de Medi Ambient, com ara l'impuls de les comunitats energètiques o la posada en funcionament de la caldera de biomassa, o com la pandèmia n'ha frenat d'altres, com els processos de participació ciutadana. Pau Presas també ha conegut les necessitats del municipi quant a abastament d'aigua o aspectes del funcionament diari del consistori, i també ha visitat les obres que s'han portat a terme a l'Ajuntament gràcies al Fons de Cooperació Local de la Diputació. Les reformes han permès millorar espais que estaven en molt mal estat i donar-los funcionalitat amb la impartició de cursets de ioga, cuina i art.