Notícies

El vicepresident primer, Pau Presas, visita Vilobí d'Onyar, Santa Coloma de Farners i la Cellera de Ter

Foto : Fotos: E. Kelele

El vicepresident primer de la Diputació de Girona, Pau Presas, s'ha desplaçat avui a la comarca de la Selva. Acompanyat del diputat de Suport a Entitats Locals, Josep Maria Bagot, ha visitat Vilobí d'Onyar, Santa Coloma de Farners i la Cellera de Ter, i ha conegut de primera mà les necessitats d'aquests tres municipis i com hi podria col·laborar la corporació. 

A Vilobí d'Onyar, Pau Presas i Josep Maria Bagot s'han reunit a l'Ajuntament amb l'alcaldessa, Cristina Mundet, que els ha volgut agrair tot el suport rebut per la Diputació en matèria d'assistència jurídica. També han conegut projectes engrescadors per a la zona esportiva i altres necessitats que té culturalment la població, com la reformulació de la zona de Can Sagrera, espai que han visitat. Es tracta d'un espai en el qual, a banda del teatre i el cinema, hi ha la intenció d'incloure una biblioteca. 

Posteriorment, s'han desplaçat a Santa Coloma de Farners, on també s'han trobat amb l'alcalde, Joan Martí, que els ha explicat quins són els projectes que volen tirar endavant i quines són les seves apostes per consolidar el municipi com a referent cultural de la comarca, però també de la demarcació de Girona, i per millorar a mig termini la zona esportiva.

El vicepresident primer de la Diputació, Pau Presas, i el diputat Josep Maria Bagot han visitat finalment la Cellera de Ter. En una trobada a l'Ajuntament  amb l'alcalde, Xavier Boïgues, i alguns regidors, han tractat temes que al municipi li agradaria executar. Són projectes per arreglar carreteres i millorar-ne la seguretat, la mobilitat i la inundabilitat; també per promocionar la localitat i donar-hi un impuls turístic. Així mateix, n'hi ha d'àmbit esportiu, relacionats amb l'aigua i el riu Ter, i per afavorir l'accés a l'habitatge i evitar, d'aquesta manera i amb el suport de la Diputació, el despoblament. De fet, la corporació ja col·labora actualment amb l'Ajuntament en projectes mediambientals com la caldera de biomassa, les plaques fotovoltaiques i l'enllumenat públic, entre d'altres.