Notícies

L'AIE beca l'alumnat de música tradicional del Conservatori de Girona amb cinc mil euros

Foto : L'AIE beca l'alumnat de música tradicional del Conservatori de Girona amb cinc mil euros

El president de la Societat d'Artistes, Intèrprets o Executants, Luis Cobos, lliurarà les beques durant un acte que tindrà lloc divendres, 2 de juliol, a les 18.00 h, a l'auditori Viader de la Casa de Cultura de Girona

L'import de la beca es repartirà entre els quatre instruments característics de la cobla: el flabiol i tamborí (considerat un únic instrument), el tible, la tenora i el fiscorn

Des de l'any 2007, el Conservatori de Música Isaac Albéniz de la Diputació de Girona compta amb l'Escola de Cobla, on s'imparteixen classes dels instruments característics d'aquesta formació. Aquests mateixos alumnes són els que nodreixen la Cobla del Conservatori, dirigida per Francesc Cassú. Per altra banda, l'alumnat té l'oportunitat d'assistir a la classe de composició i instrumentació per a cobla per completar la seva formació. Aquest curs 2020/2021 els estudiants dels instruments de música tradicional (tible, tenora, fiscorn i flabiol i tamborí) tenen l'oportunitat de beneficiar-se d'una beca de 1.250 €   concedida per la Societat d'Artistes, Intèrprets o Executants (AIE). Per accedir-hi, cal que disposin d'una qualificació final mínima de l'instrument de 8 punts sobre 10 i que aprovin totes les assignatures del curs. 

Els aspirants han sol·licitat l'ajut durant el mes de juny i serà el proper divendres 2 de juliol quan sabran quins seran els afortunats. L'acte de lliurament de beques tindrà lloc a les 18 h a l'auditori Viader de la Casa de Cultura de Girona i comptarà amb la presència del compositor i director d'orquestra Luis Cobos, que hi assistirà com a president de l'AIE. La cerimònia inclourà també l'actuació de la Cobla del Conservatori de Girona, dirigida per Francesc Cassú. Per assistir-hi cal reservar entrada a través de la web del Conservatori (www.cmg.cat). 

La Societat d'Artistes, Intèrprets o Executants de l'Estat espanyol concedeix cada any prop de cent cinquanta beques de formació o d'ampliació d'estudis musicals i d'alta especialització. Ara, per primera vegada, n'ha creat una per a un gènere musical concret, com és el cas de la cobla.

L'arrelament de la cobla a les comarques gironines ha estat una raó fonamental perquè el president de l'associació, Luis Cobos, hagi escollit el Conservatori de Música de Girona per concedir aquests ajuts de cinc mil euros en total. 

La iniciativa de la Societat d'Artistes, Intèrprets o Executants ha suposat una injecció de motivació per als instrumentistes de cobla del Conservatori. A partir del proper curs, la beca serà també un atractiu per a alumnes externs del centre en el moment de fer la matrícula. Així, es busca assegurar el nombre d'estudiants de cobla i, en conseqüència, la continuïtat d'aquesta tradicional formació catalana.

Podeu ampliar la informació sobre les beques a: http://www.cmg.cat/documentacio.php?idm=1&seccio=11

WEB RELACIONAT http://www.cmg.cat
ÀMBIT
Cultura