Notícies

Albert Piñeira reivindica el valor artístic de les disciplines circenses en la presentació de la 26a Fira de Circ al Carrer de la Bisbal

Foto : Albert Piñeira reivindica el valor artístic de les disciplines circenses en la presentació de la 26a Fira de Circ al

«Les disciplines circenses han estat durant molt temps injustament menystingudes, tot i que són una manifestació artística absolutament homologable des del punt de vista qualitatiu a qualsevol altra». Així ho ha afirmat avui el vicepresident segon i diputat de Cultura de la Diputació de Girona, Albert Piñeira, en la presentació de la 26a Fira de Circ al Carrer de la Bisbal d'Empordà. L'esdeveniment tindrà lloc del 16 al 18 de juliol en una desena d'espais del municipi. En total, s'hi oferiran quaranta espectacles, de 31 companyies diferents i, la majoria, són catalanes. 

La presentació ha tingut lloc aquest matí a les Escoles Velles de la Bisbal. A banda d'Albert Piñeira, hi ha participat l'alcalde, Enric Marquès; el regidor de Cultura, Carles Puig, i la portaveu de la Fira de Circ al Carrer, Eva Gasull. Una edició més, la Fira de Circ exhibirà un ampli ventall de disciplines artístiques: clown, acrobàcies, malabars, trapezi, aeri, equilibrisme, diàbolo, malabars, màstic, música i tallers. D'entre els artistes que hi participaran, en destaquen Leandre Clown, En Diciembre, Fusión Callejera, Kolektivo Konica, Cia Du'k'to i Ino Kollektiv.
  
«La Fira de Circ de la Bisbal és un referent a les comarques gironines i al conjunt del país en l'àmbit del circ», ha declarat Albert Piñeira. En aquest sentit, ha subratllat quatre dels valors identitaris de l'esdeveniment: la singularitat; l'heterogeneïtat (per la varietat de disciplines artístiques que hi tenen cabuda i per l'àmplia varietat de públic que atreu); la llibertat d'expressió artística i la intergeneracionalitat (amb propostes per a petits i grans). El vicepresident segon de la Diputació també ha remarcat la capacitat que té la Fira de Circ com a «plataforma d'exhibició i difusió d'arts al carrer» per fer arribar la cultura a tothom i atreure públics diferents.