Notícies

Les Medalles de l'Esport assoleixen la 40a edició i reten homenatge a la trajectòria de quinze gironins

Foto : Les Medalles de l'Esport assoleixen la 40a edició i reten homenatge a la trajectòria de quinze gironins

La 40a edició de les Medalles de l'Esport de les Comarques Gironines ha tingut lloc aquest vespre al Pati de les Magnòlies de la seu de la Generalitat a Girona, amb la presència del president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, i el diputat d'Esports, Jordi Masquef.

L'acte, que l'any passat es va haver de cancel·lar per la pandèmia de la COVID-19, ha servit per reconèixer el llegat de quinze gironins de més de seixanta anys que han dedicat el seu esforç a la pràctica, la difusió i la projecció de l'esport a la demarcació. L'organitza la Representació Territorial de l'Esport de la Generalitat, amb la col·laboració de la Diputació de Girona.

També hi han assistit l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; la secretària general de l'Esport i l'Activitat Física de la Generalitat de Catalunya, Anna Caula, i el representant territorial d'Esports de la Generalitat a Girona, Josep Pujols, entre d'altres autoritats.

En la seva intervenció, el president de la Diputació de Girona ha destacat: «Homenatgem les persones que han aconseguit èxits en la seva trajectòria esportiva, i també aquelles que han dedicat la vida a l'esport, a promoure'l des de qualsevol vessant», i ha conclòs dirigint-se als guardonats, als quals ha dit: «Tots els que heu rebut la Medalla sou un exemple a seguir, i estic segur que podrem comptar amb la vostra expertesa molts més anys per enfortir i fer créixer l'esport a les comarques gironines».

Els premiats
Els quinze guardonats en l'edició d'enguany són Joan Baptista Arnau Canalias (tennis de taula), Joan Cardona Tarrés (atletisme i curses de muntanya), Josep Colon Horcajo (hoquei, lluita lliure i atletisme), Maria Rosa Escribano Checa (atletisme), Josep Maria Esteva Paytuvi (triatló), Octavi Galceran Solanes (esquí de fons i de muntanya), Joan Llavero Buxeda (atletisme), Cari Nicolás Piernas (bàsquet), Jordi Palomeras Torrentà (handbol), Josep Pérez Miralpeix (bàsquet), Montserrat Pomés Casas (social i esportiu), Xavier Ponsatí Bañeras (tennis), Jaume Quintana Ordeix (bàsquet), Jordi Recasens (futbol) i José Ruiz Gamero (ciclisme).

Les Medalles de l'Esport de les Comarques Gironines van ser impulsades el 1980 per la Representació Territorial de l'Esport a Girona de la Generalitat. Són els guardons més antics de Catalunya d'aquestes característiques.