Notícies

Més de 700 persones presencien aquest cap de setmana les propostes del Pati Cultural 2021

Foto : Fotos: M. Millan

La majoria de les activitats programades han exhaurit totes les localitats, en una edició en la qual l'esdeveniment, organitzat per la Diputació de Girona, ha estrenat format i ha tingut lloc per primer cop a la Casa de Cultura

El Pati Cultural 2021 va cloure aquest diumenge al vespre la seva edició d'enguany. Després que l'any passat no es pogués celebrar per culpa de la pandèmia de la COVID-19, l'esdeveniment, organitzat per la Diputació de Girona des del 1998, ha tornat amb un nou format, amb totes les activitats concentrades durant tres dies, des del divendres fins ahir diumenge, i nova ubicació. La Casa de Cultura de Girona, un espai més accessible, còmode i segur, n'ha estat escenari per primera vegada, en substitució del pati de la seu de la corporació. 

Més de 700 persones han presenciat en directe les propostes programades, que incloïen actuacions de diferents disciplines artístiques (música, teatre i dansa), projeccions i una exposició, totes gratuïtes. Una xifra molt destacable tenint en compte la limitació d'aforament en els diferents espais de la Casa de Cultura (pati, auditori Viader i aula magna) per poder complir amb les mesures sanitàries establertes per raó de la COVID-19 i que l'accés als diferents espectacles requeria d'inscripció prèvia obligatòria. 

En aquest sentit, el gruix d'activitats ha exhaurit les localitats i, en alguns casos, això s'ha donat dies abans de les actuacions, com en el cas de la GIOrquestra, amb l'espectacle GIO Solistes - grans clàssics, que va donar el tret de sortida al Pati Cultural el divendres; Les Veus de la Moderna, de l'Escola de Música Moderna de Girona o Black Music Big Bang Junior, de la Fundació Casa de la Música, el dissabte; o l'espectacle familiar Petit o gran?, de la Fundació Xarxa, les actuacions dels grups de El Galliner o el concert de la violoncel·lista Xuanhan Xu, guanyadora del Primer Premi del Guardó Internacional Pau Casals per a Joves Violoncel·listes, el diumenge. 

Inicialment concebut com un cicle de concerts, el Pati Cultural ha tingut un procés evolutiu que l'ha portat a esdevenir una mostra multidisciplinar -hi tenen cabuda des de concerts de música clàssica fins a dansa, passant per espectacles amb públic infantil o familiar- en la qual participen les principals propostes escèniques i musicals dels equipaments estratègics de les comarques gironines, als quals la Diputació de Girona dona suport al llarg de l'any.

"Hem programat aquest Pati Cultural per demostrar que la cultura ens agrada i que és segura. Confiem que esdeveniments com aquest, que a més tenen l'afegit de la presencialitat, ajudin a donar-li un impuls molt necessari ara mateix", va subratllar el vicepresident segon de la Diputació de Girona, Albert Piñeira, durant l'acte d'obertura de l'esdeveniment. 

D'altra banda, l'exposició «Encara Hi Ha Algú Al Bosc» es podrà continuar visitant a la Casa de Cultura fins al proper 21 de maig. Proposa una reflexió sobre la violació i la tortura com a arma de guerra durant el conflicte dels Balcans.