Notícies

Miquel Noguer assisteix a la inauguració de Temps de Flors, als jardins dels Alemanys de Girona

Foto : Fotos: M. Millan

El president de la Diputació hi va coincidir amb l'alcaldessa, Marta Madrenas, i altres autoritats, en un acte que va servir per homenatjar Josep Tarrés, un dels impulsors de la mostra, mort recentment

Després d'un any de parèntesi obligat per la COVID-19, Temps de Flors torna a dur-se a terme enguany a la ciutat de Girona. La inauguració va tenir lloc aquest dissabte als jardins dels Alemanys, amb la presència del president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer. 

També hi van assistir l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; la presidenta del Parlament de Catalunya, Laura Borràs; el conseller d'Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, i el rector de la Universitat de Girona, Joaquim Salvi, entre altres autoritats. 

L'acte va servir també per homenatjar Josep Tarrés, un dels impulsors de la mostra floral, que va morir l'abril passat als 91 anys. L'escriptor Narcís Sureda va dedicar una breu glosa a l'activista cultural gironí, i l'actriu del grup Proscenium Roser Massanas, una lectura. A petició de la vídua de Tarrés, l'escultora Pia Crozet, es van repartir 91 roses blanques. 

Una edició «a cel obert»

Per primera vegada Temps de Flors tindrà tots els seus muntatges en espais oberts per adaptar-se a la pandèmia. No es pot accedir als patis ni tampoc a llocs emblemàtics com els soterranis de la catedral o els Banys Àrabs, però aquesta 65a edició de la mostra compta amb noranta muntatges, que estan repartits en vuitanta-tres espais exteriors de nou barris de la ciutat de Girona. La majoria són al Barri Vell, però també n'hi ha al Carme, al Mercadal, l'Eixample, Sant Daniel, Fontajau, Sant Narcís, la Devesa i Santa Eugènia. 

L'esdeveniment, amb controls d'accés per evitar aglomeracions i mesures de seguretat especials per la COVID-19, tindrà lloc fins al proper 16 de maig.