Notícies

La commemoració del Dia d'Europa posa l'accent en el futur del continent

Foto : Fotos: E. Kelele

La Diputació de Girona, l'Ajuntament de Girona i la Generalitat de Catalunya a Girona han celebrat aquest divendres de forma conjunta el Dia d'Europa, en un acte a l'auditori del Centre Cultural La Mercè de Girona. La commemoració d'enguany ha volgut incidir en quin serà el futur del continent i posar el focus en els reptes que s'han d'encarar a curt, mitjà i llarg termini. 

L'acte ha comptat amb l'assistència del president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer; l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i el director dels Serveis Territorials del Departament d'Interior a Girona, Albert Ballesta, que hi ha participat en representació de la Generalitat. Tots tres han llegit conjuntament el manifest institucional (document adjunt).

En l'esdeveniment, s'hi ha tractat la Conferència sobre el Futur d'Europa, una proposta de la Unió Europea (UE) que té per objectiu apropar el continent a la ciutadania i pensar conjuntament -la societat civil i les institucions europees- les reformes i els canvis que es volen per al futur d'aquest projecte comunitari. Coincidint amb el Dia d'Europa, la UE donarà el tret de sortida a aquesta conferència i, per això, s'hi ha fet una menció especial. 

En aquest sentit, s'hi ha projectat un audiovisual i, tot seguit, la cap d'Internacional de l'Agència Catalana de Notícies i excorresponsal a Brussel·les, Laura Pous, ha fet una xerrada sobre el tema. 

També s'ha aprofitat la commemoració de l'efemèride per donar a conèixer el projecte guanyador de la beca Premi d'Europa 2019, impulsada per l'Ajuntament de Girona. El treball que va rebre més punts va ser el de l'alumnat de batxillerat de l'Institut Carles Rahola que porta per títol «El llegat de Carlemany: joves formadors d'Europa»
 

Documentació