Notícies

Pau Presas destaca, a Llançà, el pes del sector pesquer com a motor per a la reactivació econòmica gironina

Foto : Pau Presas destaca, a Llançà, el pes del sector pesquer com a motor per a la reactivació econòmica gironina

El vicepresident primer de la Diputació de Girona ha participat aquest divendres en la jornada "El sector pesquer i marítim, generador de riquesa local", organitzada pel Grup d'Acció Local Pesquer (GALP) Costa Brava

La Casa de Cultura de Llançà ha estat l'escenari, aquest divendres al matí, de la jornada "El sector pesquer i marítim, generador de riquesa local", que ha organitzat el Grup d'Acció Local Pesquer (GALP) Costa Brava. Una jornada que ha gravitat al voltant de l'economia blava, les administracions locals i el paper que tenen en aquest àmbit, i el desenvolupament local participatiu.

El vicepresident primer de la Diputació de Girona, Pau Presas, hi ha fet dues intervencions. En la primera, amb el títol "Impuls de les iniciatives de desenvolupament local econòmic de la demarcació", ha incidit en la voluntat de la corporació de millorar les condicions socioeconòmiques del territori des de diferents àmbits, ja sigui a través d'accions liderades per la mateixa Diputació o donant suport als agents socials i econòmics de les comarques gironines. 

En aquest sentit, s'ha signat un conveni per tres anys amb el Grup d'Acció Local Pesquer (GALP) Costa Brava per donar suport a les seves actuacions, centrades en l'economia blava, que reconeix la importància dels mars i oceans com a motors de l'economia. "El sector de la pesca és un sector a potenciar com a generador d'ocupació i com a sector innovador en diferents aspectes. I, en aquest marc, no podem oblidar que el sector pesquer està molt lligat a la gastronomia i al sector agroalimentari, que són dels més potents de l'economia gironina", ha subratllat Pau Presas.

Durant la seva segona intervenció, més centrada en el sector turístic, Pau Presas s'ha referit a un nou projecte del Patronat de Turisme Costa Brava Girona per tal de desenvolupar el turisme pesquer a la Costa Brava. La voluntat és dinamitzar els ports pesquers i revitalitzar-los, contribuir a la protecció del medi natural i dels oficis tradicionals i engegar iniciatives i noves oportunitats de negoci entre la població local, entre altres objectius. 

"El turisme pesquer de la Costa Brava necessita integrar els municipis costaners amb tradició pesquera i marinera, els consells comarcals de l'Alt Empordà, el Baix Empordà i la Selva, les confraries de pescadors, museus i centres culturals, aules gastronòmiques, llotges de peix, etc.", ha indicat el vicepresident primer de la Diputació de Girona, que ha afegit que "per desenvolupar aquest turisme pesquer i situar-nos com a destinació turística en aquest àmbit, hem d'inventariar l'oferta existent, reunir els agents del territori i dissenyar un pla d'accions consensuat".

Programa "La mar de bé"

La primera acció que es portarà a terme, i que avui Pau Presas ha anunciat durant la jornada, és la col·laboració per a la producció del programa "La mar de bé", que s'emetrà a TV3 en els propers mesos. Es tracta d'un projecte que permetrà donar a conèixer el mar i mostrar espais, entorns i persones poc conegudes, que ens aproparan a la vida de mar i a la Costa Brava. 

El GALP (Grup d'Acció Local Pesquer) Costa Brava comprèn un total de 3.611,90 km², corresponents als municipis pesquers de Roses, l'Escala, l'Estartit, Blanes, Lloret de Mar, Sant Feliu de Guíxols, Palamós, Cadaqués, Port de la Selva, Llançà i Tossa de Mar, dins les comarques gironines.