Notícies

La Diputació de Girona continua col·laborant en les accions culturals del GEiEG

Foto : La Diputació de Girona continua col·laborant en les accions culturals del GEiEG

El vicepresident segon de la Diputació de Girona, Albert Piñeira, va participar aquest dimecres en la presentació del llibre Art contemporani a Girona, 1994-2019, impulsat per l'entitat grupista en el marc de la commemoració del seu centenari


L'auditori Josep Irla va acollir aquest dimecres a la tarda la presentació del llibre Art contemporani a Girona, 1994-2019, de Maria Lluïsa Faxedas i Pere Parramon, doctors en història de l'art i professors de la Universitat de Girona. L'obra, coeditada per l'Ajuntament de Girona i el Grup Excursionista i Esportiu Gironí (GEiEG) en el marc de la celebració del seu centenari, dona testimoni de l'interès d'aquesta entitat per l'art i la cultura.

La Diputació de Girona col·labora en les activitats culturals del GEiEG, i el vicepresident segon de la corporació, Albert Piñeira, va assistir a l'acte per donar suport a aquesta iniciativa que contribueix a preservar el ric patrimoni artístic del territori. Albert Piñeira va estar acompanyat per l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; el president del GEiEG, Francesc Cayuela, i els dos autors del llibre.

Albert Piñeira va destacar en la seva intervenció que la presentació del llibre era una mostra més «del binomi esport i art, una característica que fa especial aquesta entitat tan emblemàtica de Girona i que forma part del seu signe d'identitat». A més, va voler afegir que la ciutat «té un paper rellevant dins de l'art contemporani, art que s'ocupa de les qüestions estètiques, ètiques i socials del moment actual».
 
Art contemporani a Girona, 1994-2019 dona una perspectiva àmplia del sector artístic contemporani durant aquest període de temps, centrant-se en tres eixos principals que conflueixen entre si: els artistes, les institucions i el públic. A través de les pàgines del llibre, els autors examinen el paper de les institucions públiques i privades en el desenvolupament i l'exhibició de l'art contemporani a Girona així com la diversitat dels artistes, les seves propostes i el públic gironí.

El llibre completa la tasca iniciada amb l'exposició i el catàleg «75 anys d'art a Girona. 1919-1994», que el GEiEG va publicar durant el 75è aniversari de l'entitat. Art contemporani a Girona, 1994-2019 ja està disponible a la Llibreria 22, la Llibreria Les Voltes, la Llibreria Geli i la Llibreria Empúries, a més de tres instal·lacions de Sant Narcís, Sant Ponç i Palau.