Notícies

Albert Piñeira participa en la presentació del Festival de la Porta Ferrada, que enguany arriba a l'edició número 59

Foto : Albert Piñeira participa en la presentació del Festival de la Porta Ferrada, que enguany arriba a l'edició número 59<

El vicepresident segon de la Diputació de Girona ha intervingut, a través d'un vídeo enregistrat, en l'acte, on s'ha donat a conèixer la programació d'aquest 2021, amb prop de cinquanta espectacles amb públic presenci

El Festival de la Porta Ferrada començarà el cap de setmana del 9, 10 i 11 de juliol i finalitzarà el 23 d'agost

Aquest matí ha tingut lloc la presentació de la programació del Festival de la Porta Ferrada, el festival d'estiu de Sant Feliu de Guíxols, que arriba a la 59a edició, en un acte que ha tingut lloc al monestir de la localitat baix-empordanesa.

El vicepresident segon de la Diputació de Girona, Albert Piñeira, hi ha participat a través d'un vídeo enregistrat. En l'acte, també hi han intervingut Carles Motas, alcalde de Sant Feliu de Guíxols; Josep Saballs, segon tinent d'alcalde i regidor del Festival de la Porta Ferrada; Iñaki Martí, director de TheProject i del festival; Albert Mallol, director artístic del festival; Albert Bramon, subdelegat del Govern d'Espanya a Girona, i Miquel Curanta, director de l'Institut Català de les Empreses Culturals de la Generalitat de Catalunya.

El Festival de la Porta Ferrada tindrà lloc del 9 de juliol al 23 d'agost. El degà dels festivals d'estiu a Catalunya comença així a escalfar motors per a aquesta edició de 2021. Per als organitzadors, després d'haver après a conviure amb la situació actual des de l'optimisme i l'estricte compliment dels protocols i, en definitiva, després d'haver portat a terme el festival d'estiu més reeixit de la temporada passada, el Porta Ferrada segueix liderant la programació estiuenca.

Tot i les restriccions a causa de la COVID-19, el festival ha volgut refermar el seu compromís amb el sector musical i ha mantingut el format presencial en els prop de cinquanta concerts programats al llarg de l'estiu d'enguany.

El vicepresident segon de la Diputació, Albert Piñeira, ha volgut destacar en la seva intervenció: «El nostre objectiu és fomentar la creació, l'expressió i la manifestació artística de les comarques gironines. La Diputació de Girona és al costat dels ajuntaments i de les iniciatives culturals com aquest Festival de la Porta Ferrada, degà dels festivals d'estiu al país». I ha afegit: «Enguany es manté l'essència del festival tot reivindicant el format presencial. I és que els espectacles en viu tenen la màgia del moment en què es desenvolupen i no és el mateix si s'observen de manera virtual que si es viuen i se senten amb els cinc sentits».

El tret de sortida d'enguany es farà el cap de setmana del 9 a l'11 de juliol, amb un nou festival d'humor, i la cloenda serà al voltant del 23 d'agost. Prop de cinquanta espectacles posicionaran una vegada més Sant Feliu de Guíxols i el seu festival com a referència indiscutible de l'estiu cultural a Catalunya. Segons els organitzadors, «la imprescindible complicitat i suport del públic, de les entitats i les institucions, lligada a la confiança que ens dona haver mantingut viva la flama de la música en directe en temps complicats, ens fa creure en el projecte més que mai».

Per la seva part, Josep Saballs, segon tinent d'alcalde i regidor del festival de l'Ajuntament de Sant Feliu, ha afirmat: «Som on volíem ser, ho vam fer possible l'any passat contra tot pronòstic, i aquest any ho tornarem a fer. Tindrem 59a edició del Festival de la Porta Ferrada, i anem a velocitat de creuer per gaudir d'una 60a edició de gran nivell i repercussió l'any 2022. Per això hem de fer un gran festival aquest any i el farem amb l'ajut i el suport de tots. Tenim institucions que ens donen suport: la Diputació de Girona, la Generalitat de Catalunya, l'INAEM, patrocinadors, l'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, i el més important, una ciutat al darrere que ens continua empenyent a prendre decisions fermes, que ens ajuda a mantenir el pols a una situació tan excepcional com la que estem vivint. Però, així i tot, no podem tenir dubtes: l'èxit rotund de l'edició de 2020 ens esperona per consolidar aquesta edició».

Carles Motas, alcalde Sant Feliu de Guíxols, ha manifestat: «Hem deixat enrere les pors i ara ens trobem que tota una ciutat aposta per la cultura».

Els organitzadors destaquen que al recinte Guíxols Arena, seu principal del festival des de l'any passat, juntament amb el Nou Village, punt de trobada imprescindible de l'estiu a la Costa Brava, s'hi podran establir tots els protocols sanitaris i de distància social per tal de garantir la màxima seguretat dels assistents als concerts.

El director artístic, Albert Mallol, ha anunciat una programació àmplia d'estils per donar cabuda a les diverses sensibilitats del públic, àvid de tornar a gaudir de grans espectacles de música en viu: pop, rock, jazz, folk, cançó d'autor, música clàssica i música contemporània.

Sidecars i Sidonie en doble concert, Oques Grasses, India Martínez, Beret i La Locomotora Negra s'afegeixen als concerts recentment anunciats de Rosario, Sergio Dalma, Kool & The Gang, Rozalén, Ben Harper, Maria Arnal i Marcel Bagés, God Save The Queen, Bad Gyal, Damaris Gelabert, La Oreja de Van Gogh i La Noche Atlántica amb Iván Ferreiro i Xoel López.

Més informació
El Guíxols Arena tornarà a ser l'espai principal després de la gran acollida de l'any passat.

Les cites amb Simple Minds i Jamie Cullum també estan confirmades i queden posposades al 2022.

El festival torna enguany a la plaça de l'Abadia amb una suggeridora programació que inclou perles com Folkestral, Quartet Brossa & Friends, Olvido Lanza, Carles Font i Northern Cellos.

D'altra banda, s'estrenarà el cicle Delicatessen, una sèrie de concerts-aperitiu dedicats a les noves veus femenines i protagonitzats per Núria Graham, Renaldo & Clara, Joina i Maria Jaume, entre d'altres. Les actuacions tindran lloc als nous escenaris a l'aire lliure de Las Vegas i Nomo Nàutic.


 

Documentació